RYŻOWY GARNUSZEK
Oszczędzaj czas i energię dzięki gotowaniu, podawaniu i przechowywaniu ryżu i innych produktów zbożowych w tym samym pojemniku. Jedyna w swoim rodzaju podwójna pokrywka sprawia, że nadmiar pary gromadzi się we wnęce górnej pokrywki w kształcie pączka i jest odprowadzany z powrotem do wkładu pokrywki.
• Nie wymaga twojej uwagi • Nie marnuje energii • Nie kipi • Nie mamy przyklejonego i przypalonego ryżu • Można myć w zmywarkach • Mniej zmywania • Można serwować prosto na stół • Łatwo podgrzać • Pozostałości przechowujemy w lodówce w tym samym naczyniu • Lekki i nietłukący
Wypłucz ryż, chyba że instrukcje na opakowaniu mówią inaczej. Odmierz ok 75ml ryżu na osobę (max 4 porcje) i wsyp do pojemnika. Dodaj zimną wodę – dla białego ryżu to 1,5 do 2 porcji wody na jedną porcję ryżu. W zależności od rodzaju ryżu dostosuj ilość wody na ilość ryżu. Maksymalne wypełnienie pojemnika to 900ml. Oznaczenie ‘MAX’ jest widoczne po obu stronach pojemnika wewnątrz i zewnątrz. Gotując osolony ryż, dodaj do czasu gotowania 2-4 minuty na 1 łyżeczkę soli. Umieść zieloną wkładkę na pojemniku głównym stroną z podniesionymi brzegami do góry. Dopasuj uchwyty pokrywy z uchwytami pojemnika i zatrzaśnij je kierując ku dołowi. Umieść Ryżowy Garnuszek w kuchence mikrofalowej. Aby ugotować biały ryż dla 4 osób, nastaw kuchenkę na moc 800 watt na 8 do 12 minut (zgodnie z dołączoną instrukcją gotowania). I to wszystko, teraz można przygotować resztę dania – nie musisz pilnować gotującego się ryżu, mieszać i uważać na wykipienie. Zawsze używaj rękawic kuchennych wyciągając pojemnik z kuchenki mikrofalowej.
Pojemność:
2,2 l
79,90(cena katalogowa)