Niezbędna w każdej kuchni, miska ze szczelnym zamknięciem przeznaczona między innymi do przygotowywania ciasta drożdżowego jak również do przechowywania w świeżości i do transportu żywności. Kształt miski ułatwia szybkie i sprawne wyrabianie ciast w tym ciasta drożdżowego. Wodoszczelne zamknięcie pozwala na bezpieczny transport.
Zastosowanie:- do przyrządzania kruchego ciasta, babek i ciast ucieranych- do utrzymywania w świeżości i serwowania surówek, jarzyn, dodatków czy deserów- do marynowania mięs i ryb
Jak przygotować ciasto drożdżowe?Składniki ciasta należy umieścić w misce, zamknąć przykrywkę i odstawić w cieple miejsce. Można umieścić miskę w zlewozmywaku wypełnionym ciepłą wodą. Gdy pokrywka „wyskoczy”, należy zamknąć ją ponownie i odessać powietrze. Po 2-3 razach ciasto będzie wyrośnięte i gotowe do pieczenia.
Pojemność:
3 l
Wymiary:
Ø 24,5 x 11,1 cm