Pojemnik w kształcie babki, nadający atrakcyjną formę galaretkom owocowym, galaretom z mięsa i ryb, sernikom na zimno, ziemniaczanemu puree. Wewnętrzna pokrywka „kominek” pasuje do formy w kształcie pierścienia nadając piękną formę galaretkom. Jeśli chcesz przygotować mniejszą porcję, nie musisz napełniać Liliany do pełna. Aby przygotować kolorowe desery należy napełnić pojemnik np. tylko do połowy, zamknąć, obrócić bokiem i ustawić na drzwiach lodówki. Po stężeniu galaretki, otworzyć pojemnik, wylać kolejną galaretkę, zamknąć i obrócić na bok, odstawić na półkę na drzwiach lodówki. Środek potrawy po wyjęciu z formy można udekorować wg uznania lub włożyć np. miseczkę z sosem.
Jak stosować:
1. Włóż „kominek” do środka. Formę możesz zwilżyć zimną wodą lub lekko natłuścić.
2. Napełnij formę, przykryj białą pokrywką i odstaw do lodówki w celu schłodzenia (puree, kaszy, ryżu nie schładzamy). Pojemnik przechowuj w lodówce odwrócony białą pokrywką do góry.
3. Aby wyjąć przygotowany deser z formy, zdejmij białą pokrywkę, przełóż na talerz do serwowania i pozostaw w temp. pokojowej przez 15 minut.
4. Następnie delikatnie podnieś „kominek”, aby powietrze powoli się uwolniło.
Desery wyjmujemy z formy łatwiej jeżeli zostaną przygotowane kilka godzin przed podaniem.
Pojmeność:
1,5 l
Wymiary:
Ø 24 cm x 8 cm |
|
|
|
|