Numer konta bankowego 782[zasłonięte]000500[zasłonięte]50070[zasłonięte]117
Witam Państwa na naszych aukcjach.
Zakup towarów na naszych aukcjach jest równoznaczny z akceptacją tego regulaminu.
1.Po zakupie prosimy o wypełnienie formularza dostawy i umieszczenia tam ewentualnego innego adresu do wysyłki.Każda zmiana adresu przesłanego w mailu nie będzie uwzględniona. Jedynie możemy uwzględnić po informacji telefonicznej. 2. Na wpłatę po zakuie czekamy do 14 dni, po tym czasie zwracamy się do Allegro o zwrot prowizji, jeżeli chcieliby Państwo wydłużyć ten okres- prosimy o telefon. 3.Towar wysyłamy w dniu następnym po zaksięgowaniu wpłaty na koncie, Wysyłamy towar za pośrednictwem Poczty Polskiej, lub firmy kurierskiej Siódemki. Opłaty za przesyłkę pobieramy takie jak wyżej wymienione firmy, nie zarabiamy na wysyłce!!!!!!! Jeżeli towar nie spełnia Państwa oczekiwań zawsze można go zwrócić w terminie 7 dni od otrzymania. Prosimy wcześniej o telefon. Mamy nadzieje, ze bedziecie Państwo zadowoleni z zakupów na naszych aukcjach . Zapraszamy Serdecznie UWAGA: Jeżeli zakupili Państwo więcej niż jeden przedmiot, koszt wysyłki zależy od wagi paczki, dlatego prosimy o kontakt w celu ustalenia ostatecznego kosztu wysyłki.
|
Opis aukcji
Soczewica czerwona , bardzo popularna w indiach i nepalu. Idealna do przygotowywania zup i dodatków do ryzu. Delikatna, lekko słodkawa. Producent TRS pojemność:500 gram Przepis na pyszną zupe z soczewicy, w Nepalu i Indiach nazywany Dal Przed przygotowaniem soczewice moczyć przez 1 godzinę Soczewice gotować na wolnym ogniu pod przykrycim, do momentu aż zgęstnieje. W garnku podsmarzyć na oleju najlepiej kokosowym drobno pokrojoną cebukę, po chwili dodać sproszkowaną kolendrę, garam masale, kmin rzymski mielony oraz curry,imbir oraz czosnek po szczypcie,dokładnie wymieszać. dodac pokrojone pomidory oraz doprawic sola podsmażać okolo5 minut, potem dodać do soczewicy, dodac świeżej kolendry lub posiekany szczypiorek. Smakuje przepysznie. Mozna taka zupa polac ryż. SMACZNEGOD Drugi bardzo prosty przepis: Ugotowć soczowice, aż bedzie gęsta, potym dodać 1/2 pomidora pokrojonego, dodać soli do smaku Podgrzeć olej lub masło na patelni kiedy olej jest gorący dodać 2 ząbki posiekanego czosnku, smażyć dopóki nie będzie zoto brązowy i dodać curry, według uznania mozna dodać zielone chili posiekane. podsmażone przyprawy dodać do soczewicy dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną potrawę mozna spożywać jak zupę krem, lub polać nią ryż Smacznego jeszcze raz...
|
|