Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TRISANA OLEJ Z CZARNUSZKI EGIPSKIEJ 150 KAPSUŁEK

18-06-2012, 6:44
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 125 zł      Najwyzsza cena licytacji: 125 zł     
Użytkownik IR_JAN
numer aukcji: 2308784414
Miejscowość częstochowa
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 60   
Koniec: 27-05-2012 17:59:49
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

e-mail - [zasłonięte]@poczta.fm

tel. 510 [zasłonięte] 112

KUPUJĄC NA KILKU MOICH AUKCJACH BARDZO PROSZĘ CZEKAĆ NA INFORMACJĘ O CAŁKOWITYM KOSZCIE WYSYŁKI

KOSZT UZALEŻNIONY JEST OD WAGI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW I WIELKOŚCI OPAKOWANIA

Bank BRE 03 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 694624
PKO BP 36 1020 [zasłonięte] 1[zasłonięte]6640002 [zasłonięte] 036271

WSZYSTKIE WYLICYTOWANE PRZEDMIOTY WYSYŁAM PO ZAKSIEGOWANIU WPŁATY NA KONTO BANKOWE

PACZKĄ LUB LISTEM POLECONYM WG. STAWEK POCZTY POLSKIEJ W TERMINIE DO 48 GODZIN

OLEJ Z CZARNUSZKI EGIPSKIEJ

TRISANA® vital Olej z czarnuszki egipskiej w kapsułkach

wielonienasycone kwasy tłuszczowe z witaminą E

Opakowanie :

150 kapsułek

Skład:
Każda kapsułka zawiera: 500 mg tłoczonego na zimno oleju z czarnuszki egipskiej, w tym przynajmniej 50 % wartościowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie linolowego (LA) i gamma-linolenowego (GLA), 5 mg naturalnej witaminy E.

Zalecane stosowanie:

Zwykłe uzupełnienie pożywienia i długotrwałe zażywanie to 2 razy dziennie po jednej kapsułce; dawka może być podwyższona do 3 x 2 kapsułki dziennie, podczas jedzenia.

Producent:

Trisana AG - to niemiecki producent suplementów diety z górnej półki

Olej z czarnuszki egipskiej wspomaga regulacyjne i harmonizujące oddziałania biorące udział w utrzymaniu równowagi wewnętrznej organizmu

NIEZBĘDNE NIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE

Uważa się, że tłuszcze powinny dostarczać organizmowi nie więcej iż 20 % wszystkich kalorii, natomiast w zjadanych na co dzień posiłkach ten odsetek jest niestety większy. Tłuszcze nasycone i jednonienasycone są wykorzystywane jako źródło energii. Nienasycone kwasy tłuszczowe są istotne dla przemiany materii, kompensują niekorzystne działanie nadmiaru nasyconych kwasów tłuszczowych w pożywieniu.

Większość specjalistów zgadza się, że spożywane przez nas tłuszcze powinny zawierać nie więcej niż 1/3 tłuszczów nasyconych (tłuszcze twarde, pochodzenia zwierzęcego). Określenie „nienasycony” oznacza obecność podwójnych wiązań pomiędzy atomami węgla tworzącymi cząsteczkę. Kwasy wielonienasycone są bardzo podatne na utlenianie – ulegają zniszczeniu podczas obróbki pokarmu, np. gotowania. Nazwy tworzone są z uwzględnieniem liczby atomów węgla (C) w cząsteczce oraz liczby wiązań podwójnych. Niektóre równocześnie noszą nazwy zwyczajowe. Są bardzo źle rozpuszczalne w wodzie. Podział wg liczby atomów C od końca do pierwszego wiązania podwójnego wyróżnia rodziny omega-3, -6, -9. Kwas oleinowy (C 18:1) i palmitooleinowy (C 16:1) mają jedno wiązanie podwójne i tworzą rodzinę omega-9. Kwas linolowy (LA) przekształcony zostaje w kwasy rodziny omega-6: alfa-linolenowy (ALNA, C 18:3), gamma-linolenowy (GLA) i arachidonowy (AA). GLA jest docelowo przekształcany do prostaglandyn typu 1. Ten rodzaj prostaglandyn, które powstają z GLA, bierze udział w procesie zapobiegania zakrzepom, rozkurczania naczyń krwionośnych, zmniejszania nasilenia stanów zapalnych i czucia bólu, wspomagania czynności układu nerwowego i odpornościowego. Prostaglandyny są szybko rozkładane, a nowe cząsteczki powstają tylko z dostarczonych z pożywieniem kwasów omega-6.

Rodzinę omega-3 tworzą kwasy: eikozapentaenowy (EPA, C 20:5) oraz dokozaheksaenowy (DHA, C 22:6), których prekursorem jest kwas alfa - linolenowy. Gotowe cząsteczki EPA i DHA organizm wykorzystuje do produkcji prostaglandyn typu 3. Są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mózgu, pamięci, koordynacji ruchowej i nastroju. Organizm człowieka nie potrafi syntetyzować cząsteczek o kilku wiązaniach podwójnych. Najważniejsze nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzą z naturalnych środków spożywczych. Aby panowała między nimi idealna równowaga, powinno być dwukrotnie więcej omega 6 niż omega 3. Wszystkie niezbędne kwasy tłuszczowe zasadniczo muszą znaleźć się w naszych posiłkach.

Redukcja zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych jest najbardziej pożądaną zmianą w naszym sposobie odżywiania

Zdrowy człowiek stanowi biosystem, funkcjonujący harmonijnie dzięki mechanizmom wzajemnej kontroli. Wszystkie układy i narządy organizmu wymagają dostarczania kwasów tłuszczowych, witamin i enzymów. Oryginalna czarnuszka egipska (Nigella sativa) ze względu na wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, a zwłaszcza kwasu linolowego (LA) i kwasu gamma-linolenowego (GLA) uznana została przez naukowców za najbardziej skuteczną. Olej z czarnuszki w kapsułkach produkowany jest z nasion czarnuszki egipskiej wytłaczanych na zimno i dlatego wykazuje szczególnie wysoką aktywność biologiczną. Nienasycone kwasy tłuszczowe, jako istotny składnik wszystkich błon komórkowych- otaczających komórki z zewnątrz oraz tworzących przedziały wewnętrzne- mają istotny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ponadto kwasy tłuszczowe omega-6 są w organizmie źródłem pochodnych związków o charakterze regulacyjnym i cząstek sygnałowych, co przekłada się na ich wpływ na przebieg wielu procesów życiowych. Nie ma takiego przedziału wiekowego, w którym ich obecność w pożywieniu można bezpiecznie pominąć. Dla dziecka rozwijającego się w łonie matki ich źródłem jest pożywienie kobiety ciężarnej, noworodki i niemowlęta karmione piersią korzystają z kwasów tłuszczowych obecnych w pokarmie naturalnym, po tym okresie zdobycie odpowiedniej porcji niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych zapewnia jedynie odpowiednia dieta lub suplementacja. Niedobory nienasyconych kwasów tłuszczowych mają wpływ na wiele zaburzeń funkcjonowania organizmu ze względu na ich rolę strukturalną i regulacyjną.

GCS-AP1-R