Tri-Fiber Complex 100kaps
Pektyny to naturalna substancja otrzymywana z miąższu, skóry lub ziarnach. Jest wyśmienitym źródłem rozpuszczalnego w wodzie błonnika, który ma gęstą, żelową konsystencję kiedy zostanie zmieszany z wodą.
Spożywanie pektyn wspomaga produkowanie insuliny oraz obniżenie poziomu glukozy we krwi czyniąc produkt bardzo skuteczny przy obniżaniu poziomu cukru we krwi.
W Polowie lat 90 dr James Cerda z Uniwersytetu Stanu Floryda zakończył prowadzone dwadzieścia lat doświadczenia z pektynami występującymi we włóknach grapefruita. Włókna te podawane świniom, które wcześniej karmił pożywieniem zawierającym 15 proc smalcu. W wyniku diety poziomu cholesterolu u świń obniżył się o 20-25%, a po przebadaniu ich żył okazało się że blaszki miażdżycowe zaczynają znikać. Cerda stosuje u pacjentów proszek z włókien, a wiele ośrodków medycznych w USA stosuje podobną terapię u pacjentów ze zwężeniem tętnic spowodowanych nadmiarem blaszek miażdżycowych. .
Pektyny, czyli rozpuszczalne frakcje błonnika pokarmowego, zawarte głównie w owocach, mogą się przyczyniać od obniżenia poziomu cholesterolu we krwi – potwierdza prof.. dr hab. Hanna Kunachowicz z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie
Wartość odżywcza
|
2 kapsułki
|
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA
|
babka jajowata(Plantago ovata)
|
750mg
|
|
Owies zwyczajny
|
710mg
|
|
Pektyny jablkowe
|
40mg
|
|
SPOSÓB UŻYCIA: Dwie kapsułki 2 razy dziennie.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM { miesiąc, rok): na spodzie opakowania
PRODUCENT:
Swanson Health Products Fargo, ND 58108
0 0 1 245 1476 Tralla 12 3 1718 14.0 96 800x600 Normal 0 21 false false false CS JA X-NONE
|