Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TREK'N EAT Makaron w sosie sojowo-bolońskim 200g

23-04-2015, 14:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł     
Użytkownik tuttu_pl
numer aukcji: 5252689574
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 11   
Koniec: 23-04-2015 14:12:24

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tuttu

MAKARON w sosie sojowo - bolońskim 200 g

Makaron w sosie sojowo - bolońskim idealny dla wegetarian :)

MAKARON w sosie sojowo - bolońskim 200 g

Opis i parametry

Makaron w sosie sojowo - bolońskim idealny dla wegetarian :)

Składniki: makaron (50%), grysik pszenny, białko, sól, pomidory (17%), teksturowane białko sojowe (15%), cukier, aromat, cebula, sól spożywcza, maltodekstryna, tłuszcz roślinny, skrobia, skrobia modyfikowana, przyprawy, zioła, ekstrakt drożdżowy, koncentrat pomidorowy/

Alergeny: zawiera gluten, jaja, soja.

Przyrządzanie: gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (650 ml) bezpośrednio do torebki. Następnie starannie wymieszać, zamknąć i pozostawić do napęcznienia przez ok. 5 minut.

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie   (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.

Zalety liofilizacji:

  • produkty liofilizowane zachowują w ok. 90% kształt, barwę aromaty, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze;
  • proces liofilizacji likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne;
  • nie posiadając wody, produkt jest zabezpieczony przed niepożądanym rozwojem różnych rodzajów mikroflory, w efekcie jest "zakonserwowany bez użycia konserwantów";
  • duża oszczędność wody i gazu;
  • okres przechowywania może wynosić nawet wiele lat.

Średnia wartość odżywcza na 100 g suchego produktu:

  • wartość energetyczna: 339 kcl;
  • białko: 18,8 g;
  • węglowodany: 57,5 g;
  • tłuszcz: 2,6 g.
waga: 200 g
rozmiar: jeden rozmiar
kolor: -