Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TREHALOZA/CUKIER/ 100g PROMOCJA

17-05-2014, 17:05
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł     
Użytkownik juscorpion
numer aukcji: 4250164025
Miejscowość Lublin
Zostało sztuk: 10    Wyświetleń: 1   
Koniec: 24-05-2014 17:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM

Przedmiotem aukcji jest 100gram Trehalozy


Używana jest także w kuchni molekularnej.


Trehaloza jest nieredukcyjnym dwucukrem- zawiera 2 cząsteczki glukozy.
Kryształy bezbarwne lub drobno krystaliczny biały proszek,
bez zapachu o słodkim, łagodnym smaku. Daje szybki
efekt słodzenia utrzymujący się dłużej niż cukier/słodkość 0,45/

Nie ulega karmelizacji i nieenzymatycznemu brunatnieniu.
Nie jest higroskopijny. Obniża temp. zamarzania.
Charakteryzuje ją mniejsza szkodliwość dla płytki nazębnej.
Jest cennym dodatkiem do odżywek sportowych, gdyż jest dość 
wolno metabolizowana, w związku z czym nie powoduje huśtawki
glikemicznej i zapewnia dłuższą podaż energii.
Trehaloza jest składnikiem kropli do oczu/ zespół suchego oka.
Wykazano, że ma duże znaczenie w prewencji  osteoporozy.


Zastosowanie

Ponieważ nie redukuje i jest odporna na wysokie temperatury może być zastosowana
jako dodatek do suszonego rozpyłowo mleka i serwatki oraz wyrobów mogących ulegać 
karmelizacji czy brunatnieniu podczas obróbki cieplnej.
stabilność trehalozy w szerokim zakresie pH ogranicza zmiany lepkości przetworów 
owocowo warzywnych podczas ich przechowywania.
Ma wiele zastosowań w medycynie,przemyśle farmaceutycznym i spożywczym
oraz kosmetycznym.
Podobnie jak inne cukry,może być stosowany bez ograniczeń w wielu produktach takich jak:
napoje,czekolada,słodycze,pieczywo,mrożonki,płatki śniadaniowe i produkty mleczne.

W kuchni molekularnej może służyć do "smażenia w wodzie" /bez tłuszczu/
3,5:1 części cukru i wody doprowadzić należy do wrzenia w temperaturze 110-125 stopni C

Rozpuszczalność

Jest łatwo rozpuszczalna w wodzie.
Ma mniejszą rozpuszczalność w niskich temperaturach a wyższą w wyższej temperaturze

Uwagi

Trzymać cukier w temperaturze pokojowej i w suchym miejscu
Najlepiej spożyć przed 31.12.2016




RAZEM Z WYSYŁKĄ NAJTANIEJ NA ALLEGRO

Pozostałe składniki do zastosowania w kuchni molekularnej
znajdziesz na moich pozostałych aukcjach.

Pakowana w woreczkach z zapięciem strunowym.

.
Jeśli masz pytania napisz do mnie.
Mogę zrobić dodatkowe zdjęcia, napisz jeśli będą potrzebne.
Licytuj z głową




000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte][zasłonięte]00000