Premiks białek serwatki koncentratu, hydrolizatu i izolatu.
Bardzo szybka przyswajalność białka serwatkowego, w porównaniu z innymi rodzajami białek powoduje znaczne nasilenie syntezy białek ustrojowych. Organizm wprowadzany jest wówczas w stan anaboliczny (budujący). Białko serwatkowe posiada najlepszy bilans aminokwasów, charakteryzuje się dużym stężeniem glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury.
Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w postaci hydrolizatu, którego aminokwasy natychmiast po spożyciu dostają się do krwiobiegu. Następnie rolę przejmuje izolat serwatki, który przyswaja się już po ok. 30 minutach, a już po 60 minutach pojawiają się we krwi aminokwasy z koncentratu serwatki. Perfect Whey Protein zawiera odpowiednio dobrane proporcje wszystkich w/w frakcji serwatki, co klasyfikuje go jako nr 1 wśród produktów dostępnych na rynku.
Perfect Whey Protein charakteryzuje się najwyższą wartością biologiczną oraz najlepszą przyswajalnością. W praktyce daje to efekt szybkiego przyrosty tkanki mięśniowej. Bardzo dobre efekty uzyskuje się podczas łączenia białka serwatkowego z peptydem glutaminy. Wzbogacając je o ten najważniejszy aminokwas uzyskuję się najlepszą kombinację substancji budujących i regenerujących mięśnie.
Suplementacja białkiem serwatkowym powoduje nasilenie syntezy białek ustrojowych wprowadzając organizm w stan anaboliczny (budujący).
Stosowanie WPH, WPI, WPC bezpośrednio w stanach największego katabolizmu tzn: rano po przebudzeniu, bezpośrednio po treningu oraz przed snem blokuje rozpad białek oraz dostarcza idealnego budulca do rozwoju masy mięśniowej.
- Spożycie białka serwatkowego zapewnia:
- efektywną budowę masy mięśniowej,
- zwiększoną odporność systemu immunologicznego organizmu,
- wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych działających anaboliczne,
- działanie antykataboliczne, dzięki utrzymaniu odpowiednich zapasów glutaminy w mięśniach,
- podwyższony poziom aktywności hormonu wzrostu, którego ilość zwiększa się proporcjonalnie do ilości i jakości spożywanego białka serwatkowego.
Skład:
Białko 80 g
Węglowodany 5,75 g
Tłuszcz 5,41 g
kwas glutaminowy 16,1 g
Kwas asparaginowy 10,4 g
Leucyna 10 g
Prolina 6 g
Lizyna 8,5 g
Walina 5,4 g
Seryna 5,0 g
Izoleucyna 5,7 g
Tyrozyna 2,16 g
Fenyloalanina 3,1 g
Arginina 2,5 g
Treonina 6,5 g
Alanina 4,5 g
Metionina 1,9 g
Histydyna 1,9 g
Glicyna 1,8 g
Tryptofan 1,8 g
Cystyna 2,5 g