Premiks białek serwatki koncentratu, hydrolizatu i izolatu.
1. Co to jest białko serwatkowe? Bardzo szybka przyswajalność białka serwatkowego, w porównaniu z innymi rodzajami białek powoduje znaczne nasilenie syntezy białek ustrojowych. Organizm wprowadzany jest wówczas w stan anaboliczny (budujący). Białko serwatkowe posiada najlepszy bilans aminokwasów, charakteryzuje się dużym stężeniem glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury.
Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w postaci hydrolizatu, którego aminokwasy natychmiast po spożyciu dostają się do krwiobiegu. Następnie rolę przejmuje izolat serwatki, który przyswaja się już po ok. 30 minutach, a już po 60 minutach pojawiają się we krwi aminokwasy z koncentratu serwatki. Perfect Whey Protein zawiera odpowiednio dobrane proporcje wszystkich w/w frakcji serwatki, co klasyfikuje go jako nr 1 wśród produktów dostępnych na rynku.
Perfect Whey Protein charakteryzuje się najwyższą wartością biologiczną oraz najlepszą przyswajalnością. W praktyce daje to efekt szybkiego przyrosty tkanki mięśniowej. Bardzo dobre efekty uzyskuje się podczas łączenia białka serwatkowego z peptydem glutaminy. Wzbogacając je o ten najważniejszy aminokwas uzyskuję się najlepszą kombinację substancji budujących i regenerujących mięśnie.
2. W jaki sposób działa i co możemy uzyskać stosując Perfect Whey Protein? Suplementacja białkiem serwatkowym powoduje nasilenie syntezy białek ustrojowych wprowadzając organizm w stan anaboliczny (budujący).
Stosowanie WPH, WPI, WPC bezpośrednio w stanach największego katabolizmu tzn: rano po przebudzeniu, bezpośrednio po treningu oraz przed snem blokuje rozpad białek oraz dostarcza idealnego budulca do rozwoju masy mięśniowej.
Spożycie białka serwatkowego zapewnia: - efektywną budowę masy mięśniowej,
- zwiększoną odporność systemu immunologicznego organizmu,
- wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych działających anaboliczne,
- działanie antykataboliczne, dzięki utrzymaniu odpowiednich zapasów glutaminy w mięśniach,
- podwyższony poziom aktywności hormonu wzrostu, którego ilość zwiększa się proporcjonalnie do ilości i jakości spożywanego białka serwatkowego.
Sposób użycia: Białko powinno się spożywać w trzech najważniejszych momentach: tuż po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem - w dawkach jednorazowych po 30g. Preparat najlepiej rozpuścić w mleku lub w wodzie (ok. 200ml). W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja bezpośrednio po treningu (w połączeniu z węglowodanami 30-60g na przykład Dekstrozą) lub II porcja 1,5 godziny po treningu oraz III porcja przed snem. W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Surowiec importowany jest z amerykańskiego laboratorium
Main Street Ingredients.
Wartości odżywcze mogą różnić się o +/- 5%
Wartość odżywcza w 100 g dla smaku naturalnego:
- Białko 80 g,
- Węglowodany 4 g,
- Tłuszcz 5 g,
Wartość odżywcza w 100 g dla smaku waniliowego:
- Białko 74,27g,
- Węglowodany 9,98 g,
- Tłuszcz 5,02 g,
Wartość odżywcza w 100 g dla smaku czekoladowego
- Białko 73,20 g,
- Węglowodany 8,21 g,
- Tłuszcz 5,34 g,
Profil aminokwasowy 100g preparatu:
- alanina 4,8g
- arginina 2,7g
- kwas asparaginowy 11,2g
- cystyna 2,9g
- kwas glutaminowy 17,7g
- glicyna 12,0g
- histydyna 2,0g
- izoleucyna 6,1g *
- leucyna 10,7g *
- lizyna 9,1g
- metionina 2,1g
- fenyloalanina 3,3g
- prolina 6,3g
- seryna 5,5g
- treonina 7,1g
- tryptofan 1,7g
- tyrozyna 2,8g
- walina 5,7g *
* - aminokwasy rozgałęzione BCAA
Składniki dodatkowe:
- fruktoza - subst. słodząca,
- aromat śmietankowy (dla smaku śmietankowo-waniliowego),
- aromat waniliowy (dla smaku śmietankowo-waniliowego)
- aromat czekoladowy (dla smaku czekoladowego),
- kakao (dla smaku czekoladowego),
- cyklaminian sodu - subst.
- słodząca, sacharynian sodu - subst. słodząca,
- beta karoten - barwnik,