- PROMOCJE - Aminokwasy - Gainery - Glutaminy - HMB - Kreatyny - Ochrona stawów - Odżywki białkowe - Odżywki specjalne - Reduktory tłuszczu - Węglowodany - Witaminy- minerały - ZMA i Tribulusy - Odzież SPRAWDŹ!!! Radek 26[zasłonięte]177 porady,zamówienia hurt [zasłonięte]@gmail.com Patryk 41[zasłonięte]060 porady, status wysyłek [zasłonięte]@active-zone.com.pl
|
TREC Perfect Whey Protein 1500g PERFECT WHEY PROTEIN mieszanina izolatu, koncentratu białka serwatkowego
Dostępne opakowania: 750, 1500 i 2500g w proszku.
Dostepne smaki:śmietankowo-waniliowy, czekoladowy
Skład: hydrolizat, izolat, koncentrat białka serwatki.
Wartość odżywcza w 100 g: Białko - 80 g, Węglowodany - 5,75 g, Tłuszcz 5,41 g,
Wartość energetyczna w 100 g: 1658 kJ / 392 kcal.
Zawartość aminokwasów w 100g: alanina 4,5g arginina 2,5g kwas asparaginowy 10,4g cystyna 2,5g kwas glutaminowy 16,1g glicyna 1,8g histydyna 1,9g izoleucyna 5,7g * leucyna 10g * lizyna 8,5g metionina 1,9g fenyloalanina 3,1g prolina 6,0g seryna 5,0g treonina 6,5g tryptofan 1,8g tyrozyna 2,6g walina 5,4g *
* - aminokwasy rozgałęzione BCAA
Co to jest białko serwatkowe? Bardzo szybka przyswajalność białka serwatkowego, w porównaniu z innymi rodzajami białek powoduje znaczne nasilenie syntezy białek ustrojowych. Organizm wprowadzany jest wówczas w stan anaboliczny (budujący). Białko serwatkowe posiada najlepszy bilans aminokwasów, charakteryzuje się dużym stężeniem glutaminy oraz aminokwasów rozgałęzionych BCAA - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury.
Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w postaci hydrolizatu, którego aminokwasy natychmiast po spożyciu dostają się do krwiobiegu. Następnie rolę przejmuje izolat serwatki, który przyswaja się już po ok. 30 minutach, a już po 60 minutach pojawiają się we krwi aminokwasy z koncentratu serwatki. Perfect Whey Protein zawiera odpowiednio dobrane proporcje wszystkich w/w frakcji serwatki, co klasyfikuje go jako nr 1 wśród produktów dostępnych na rynku.
Perfect Whey Protein charakteryzuje się najwyższą wartością biologiczną oraz najlepszą przyswajalnością. W praktyce daje to efekt szybkiego przyrosty tkanki mięśniowej. Bardzo dobre efekty uzyskuje się podczas łączenia białka serwatkowego z peptydem glutaminy. Wzbogacając je o ten najważniejszy aminokwas uzyskuję się najlepszą kombinację substancji budujących i regenerujących mięśnie.
W jaki sposób działa i co możemy uzyskać? Suplementacja białkiem serwatkowym powoduje nasilenie syntezy białek ustrojowych wprowadzając organizm w stan anaboliczny (budujący). Stosowanie WPH, WPI, WPC bezpośrednio w stanach największego katabolizmu tzn: rano po przebudzeniu, bezpośrednio po treningu oraz przed snem blokuje rozpad białek oraz dostarcza idealnego budulca do rozwoju masy mięśniowej.
Spożycie białka serwatkowego zapewnia: - efektywną budowę masy mięśniowej, - zwiększoną odporność systemu immunologicznego organizmu, - wysoką koncentrację aminokwasów rozgałęzionych działających anaboliczne, - działanie antykataboliczne, dzięki utrzymaniu odpowiednich zapasów glutaminy w mięśniach, - podwyższony poziom aktywności hormonu wzrostu, którego ilość zwiększa się proporcjonalnie do ilości i jakości spożywanego białka serwatkowego.
Kiedy najlepiej stosować białko serwatkowe? Białko powinno się spożywać w trzech najważniejszych momentach: tuż po przebudzeniu, po treningu oraz przed snem - w dawkach jednorazowych po 30g. Preparat najlepiej rozpuścić w mleku lub w wodzie (ok. 200ml).
W dni treningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja bezpośrednio po treningu (w połączeniu z węglowodanami 30-60g na przykład Dekstrozą) lub II porcja 1,5 godziny po treningu oraz III porcja przed snem.
W dni nietreningowe: I porcja rano po przebudzeniu, II porcja pomiędzy posiłkami oraz III porcja przed snem.
Surowiec importowany jest z amerykańskiego laboratorium Main Street Ingredients. |
|