Niezbędne, zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3
Współpracujemy tylko z producentami lub bezpośrednimi dystrybutorami na Polskę.
Kupując u nas masz gwarancję świeżości i autentyczności sprzedawanych przez nas produktów.
SUPER OMEGA-3
wielonienasycone kawsy tłuszczowe
Opakowanie: 60 kaps. po 1400 mg
Skład: Skoncentrowany olej rybny, otoczka kapsułki żelatynowej.
1 Kapsułka zawiera (1400mg)Substancje aktywne:
Skoncentrowany olej rybny,
który zawiera kwasy OMEGA-3: - 1000 mg
18% kwasu eikozapentaenowego (EPA) - 180 mg
12% kwasu dokozaheksaenowego (DHA) - 120 mg
Substancje dodatkowe: żelatyna, glicerol - składniki otoczki
Super Omega-3 to suplement diety zawierający w swoim składzie olej z ryb oceanicznych, który jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych z grupy Omega-3 (EPA i DHA). Kwasy te mają fundamentalne znaczenie dla prawi-dłowego funkcjonowania naszego organizmu zwłaszcza serca i naczyń krwionośnych. Niestety organizm ludzki nie jest w stanie ich sam syntetyzować, a nasza dieta, ze względu na ograniczenie spożycia ryb jest uboga w te kwasy. Nieodpowiednia ich podaż objawia się często w postaci problemów: metabolicznych (obniżeniem przemiany materii, spadkiem produkcji energii z tkanki tłuszczowej), immunologicznych (obniżeniem odporności organizmu na infekcje, skłonnością do częstych stanów zapalnych oraz alergii), emocjonalnych (depresją, nadpobudliwością), umysłowych (zaburzeniami koncentracji oraz pamięci).
Sposób użycia:2 razy dziennie po 1-2 kapsułki, podczas lub bezpośrednio po posiłku. Preparat należy popić 200-300 ml płynu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako zamiennik zróżnicowanej diety. Uwaga! Preparat nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
INFORMACJE DLA ADMINISTRACJI alle
Produkt jest dopuszczony do sprzedaży pozaaptecznej.
Ustawa z dn. 11-05-2001 o warunkach zdrowotnych zywności i żywienia Dz. U. nr 63 , poz. 634,z późniejszymi zmianami,
rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn.19-12-2002 w sprawie suplementów diety Dz. U. nr 27 , poz.236 z 2003.