TREC
CLA & Green Tea
90 kaps
CLA poprzez działanie termogeniczne zwiększające temperaturę ciała wpływa bezpośrednio na redukcję tłuszczu zapasowego, oraz na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z kwasów tłuszczowych. Energia uwolniona z kwasów tłuszczowych służy poprawieniu wytrzymałości ogólnej, często obniżonej zastosowaniem niskokalorycznej diety.
Stosując systematycznie CLA przez okres kilku tygodni można uzyskać ok.40% redukcję tkanki tłuszczowej więcej. CLA wykazuje również silne działanie antyoksydacyjne (przeciwutleniające) tzn. może wiązać i neutralizować "wolne rodniki" - wzmacnia system odpornościowy - zwiększa siły obronne organizmu. Kwas linolowy poprawia transport składników odżywczych przez błony komórkowe, co wpływa na przyśpieszenie regeneracji organizmu po intensywnych wysiłkach fizycznych.
Stwierdzono że suplementacja CLA wpływa na ładny wygląd skóry, uelastycznia ją oraz likwiduje efekt tzw.: pomarańczowej skórki zwanej "celulitisem".
Green Tea (zielona herbata) to naturalny antyutleniacz wspomagający odchudzanie, który zawiera silnie skoncentrowany ekstrakt zielonej herbaty, będący bogatym źródłem związków polifenolowych - bardzo aktywnych substancji biologicznie czynnych.
Polifenole zawarte w zielonej herbacie działają na proces redukcji tkanki tłuszczowej wielokierunkowo. Jednocześnie pobudzają proces rozpadu tłuszczu, ułatwiają doszczętne jego spalanie, zapobiegają ponownemu powiększaniu się komórek tłuszczowych oraz przyspieszają proces ich niszczenia.
Substancje polifenolowe zielonej herbaty między innymi zmniejszają degradację witaminy C w organizmie i przedłużają jej aktywność, przez co wykazują wielokierunkowe, ochronne działanie tej witaminy na organizm.
Związki polifenolowe odznaczają się bardzo silnymi właściwościami antyutleniającymi, przez co skutecznie eliminują wolne rodniki, uważane obecnie za główną przyczynę starzenia się oraz powstawanie ponad 100 jednostek chorobowych. Polifenole zielonej herbaty wykazują silniejsze działanie antyrodnikowe niż witamina E i C, co stawia je na czele listy najskuteczniejszych antyutleniaczy.
Witamina A - niezbędna do prawidłowego funkcjonowania wzroku - jej niedobór powoduje m.in. "kurzą ślepotę". Ważna dla prawidłowego wyglądu skóry i włosów. Witamina C - w zielonej herbacie są jej duże ilości. To przede wszystkim ona wspomaga odporność naszego organizmu. Witamina B - zapobiega zapaleniom nerwów, biegunkom, stosowana m.in. w leczeniu uzależnień alkoholowych. Witamina F - wpływa na prawidłowy stan skóry i włosów. Witamina K - pomaga m.in. w odbudowywaniu zniszczonej np. antybiotykami flory bakteryjnej żołądka. Witamina P - utrzymuje nasze naczynia krwionośne w odpowiedniej kondycji. Fluor - odpowiada za krystalizowanie się tkanki kostnej u człowieka. Dwie filiżanki zielonej herbaty zaspakajają dzienne zapotrzebowanie organizmu na fluor. Mangan - herbata jest produktem spożywczym, który zawiera najwięcej manganu. Jego niedobór powoduje wady postawy, zmniejszenie płodności, jest także współodpowiedzialny za epilepsję. Kofeina - to dzięki niej herbata ma pobudzające właściwości. Tanina - garbnik roślinny - ma właściwości ściągające, przeciwdziała biegunkom. Teobromina - to ona odpowiada za moczopędne właściwości herbaty, jest także współodpowiedzialna za jej dobroczynny wpływ na wszelkie dolegliwości związane z układem krążenia. Teofilina - pomaga m.in. w leczeniu astmy, rozedmy płuc, nadciśnienia i niewydolności krążenia. Garbniki katechinowe - rodzaj polifenoli albo "garbników herbacianych" - substancji przeciwnowotworowych i działających silnie przeciwutleniająco. To właśnie one w głównej mierze odpowiadają za antyrakowe właściwości zielonej herbaty. Kwercetyna - zmniejszający liczbę lipidów we krwi, stosowany przy łagodzeniu skutków radioterapii. Flawonol - stosowany przy łagodzeniu skutków radioterapii Saponiny - są stosowane jako składnik leków wykrztuśnych i przeciwzapalnych. Sole mineralne - niezbędne do życia i prawidłowego funkcjonowania wszystkich żywych organizmów.