CARBO FULL GEL to profesjonalny żel energetyczny wspomagający utrzymanie maksymalnej wydolności w czasie intensywnego wysiłku. Zawiera mobilizującą do działania taurynę, glicynę oraz kompleks zróżnicowanych węglowodanów, które stopniowo uwalniają niezbędną do ćwiczeń energię. Preparat uzupełnia także zapas elektrolitów, które tracone są wraz z potem. Dzięki zastosowaniu specjalnej formuły HYDRO GEL składniki aktywne CARBO FULL GEL zaczynają wchłaniać się już w jamie ustnej, szybko docierając do krwioobiegu i dalej do pracujących mięśni.
SPOSÓB UŻYCIA
45–90 g żelu (0,5–1 saszetka) spożywać małymi porcjami przed, w trakcie i po treningu.
SKŁADNIKI DODATKOWE
Smak mango:
SKŁAD (w 100 g/45 g): woda; maltodekstryny 16,67 g/7,50 g; dekstroza 16,67 g/7,50 g; izomaltuloza* 5,56 g/2,50 g; guma guar, guma ksantanowa – zagęstniki; L-glicyna 1,11 g/0,50 g; tauryna 1,11 g/0,50 g; kwas cytrynowy – regulator kwasowości; aromat mango; glikol propylenowy – stabilizator; triacetyna – nośnik; kompleks minerałów [wapń (mleczan wapnia) 16,11 mg/7,25 mg; magnez (siarczan magnezu, mleczan magnezu) 16,11 mg/7,25 mg; potas (cytrynian potasu) 16,11 mg/7,25 mg; sód (chlorek sodu, cytrynian sodu) 10,78 mg/4,85 mg; chlorek (chlorek sodu) 10,78 mg/4,85 mg]; żółcień pomarańczowa FCF – barwnik; sorbinian potasu, benzoesan sodu – substancje konserwujące; sukraloza – substancja słodząca. *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.
Smak acerola:
SKŁAD (w 100 g/45 g): woda; maltodekstryny 16,67 g/7,50 g; dekstroza 16,67 g/7,50 g; izomaltuloza* 5,56 g/2,50 g; guma guar, guma ksantanowa – zagęstniki; L-glicyna 1,11 g/0,50 g; tauryna 1,11 g/0,50 g; aromat acerola; glikol propylenowy – stabilizator; triacetyna – nośnik; kwas cytrynowy – regulator kwasowości; kompleks minerałów [wapń (mleczan wapnia) 16,11 mg/7,25 mg; magnez (siarczan magnezu, mleczan magnezu) 16,11 mg/7,25 mg; potas (cytrynian potasu) 16,11 mg/7,25 mg; sód (chlorek sodu, cytrynian sodu) 10,78 mg/4,85 mg; chlorek (chlorek sodu) 10,78 mg/4,85 mg]; czerwień koszenilowa – barwnik; sorbinian potasu, benzoesan sodu – substancje konserwujące; sukraloza – substancja słodząca. *Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.