Trawa pszeniczna w proszku BIO 100g
producent: PlanetBIO d.o.o. |
Trawa pszeniczna jest bogatym źródłem chlorofilu, 19 aminokwasów, witamin z grupy B, E, A oraz minerałów: żelaza, magnezu, wapnia, fosforu i potasu.
Proszek trawy pszenicznej jest produkowany z młodych liści, które są zbierane, a następnie suszone metodą liofilizacji i mielone na proszek.
Właściwości:
Zawiera dużo chlorofilu (odtruwa, uczestniczy w syntezie hemoglobiny i erytrocytów, oczyszcza jelita i reguluje trawienie, łagodzi wewnętrzne stany zapalne i infekcje, likwiduje nieświeży oddech, oczyszcza drogi oddechowe, wspomaga produkcję mleka u kobiet karmiących) i 19 różnych aminokwasów (w tym wszystkie niezbędne). Zawiera także witaminy z grupy B, witamina E i A, a także minerały: żelazo, magnez, wapń, fosfor i potas.
Trawa pszenicy w proszku wzmacnia organizm i pobudza czynności wątroby, z czym związana jest detoksykacja. Składniki odżywcze i błonnik pomagają w trawieniu i poprawiają wchłanianie składników pokarmowych w jelicie cienkim, co zapobiega anemii i zwiększa poziom energii.
Po wysuszeniu i delikatnym sproszkowaniu, trawa pszenicy bogata w chlorofil - oferuje pozytywny wpływ dla organizmu:
- detoksykacja i poprawa trawienia
- zwiększenie energii
- łagodzenie wewnętrznych stanów zapalnych
- usuwanie nieświeżego oddechu
Jak spożywać trawę pszeniczną:
3 łyżeczki dziennie dodaj do soku, jogurtu, koktajlu, lodów lub zupy warzywnej. Zalecana dzienna dawka nie powinna zostać przekroczona.
Pochodzenie
200g Chiny; 100g Nowa Zelandia
SI EKO-003