Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Travellunch DANIE Pojedyncze WOŁOWINA PO WĘGIERSKU

02-03-2012, 5:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 23 zł     
Użytkownik e_carpathia
numer aukcji: 2083762331
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 22   
Koniec: 26-02-2012 12:52:19
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon


Przedmiotem aukcji jest liofilizat - danie pojedyncze

firmy Travellunch

o smaku WOŁOWINA PO WĘGIERSKU Z MAKARONEM











Pojedyncza porcja obiadowa w skład której wchodzi wołowina po węgiersku z makaronem, cebulką i wędzonym boczkiem.


Sposób przyrządzania: Zawartość torebki zalać ok 450 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok 10 min.

Skład: makaron (semolina z pszenicy twardej białko jajka, sól), przyprawy, tłuszcz roślinny utwardzony, wołowina (7%), sos z pieczeni w proszku, skrobia częściowo modyfikowana, maltodekstryna, cebulka prażona, boczek wędzony (1%), sól, pomidory w proszku, ekstrakty przypraw, serwatka w proszku.

Średnia wartość odżywcza w 100g produktu przed przyrządzeniem:
Wartość energetyczna: 1626kJ/387 kcal
Białko: 12,6g
Węglowodany: 50g
Tłuszcze: 15,2g


Waga 125 g

Korzyści żywności liofilizowanej:
- Superlekka
- Bez konserwantów
- Krótki czas przygotowania – zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad
- Oszczędność miejsca
- Bogata różnorodność potraw
- Travellunch zapewnia kompletne pod każdym względem potrawy zawierające wszystko, co potrzebuje twoje ciało, nawet dla najbardziej wymagających wyczynowców

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.