|
Przedmiotem aukcji jest liofilizat - danie pojedyncze firmy Travellunch o smaku WOŁOWINA PO WĘGIERSKU Z MAKARONEM
Pojedyncza porcja obiadowa w skład której wchodzi wołowina po węgiersku z makaronem, cebulką i wędzonym boczkiem.
Sposób przyrządzania: Zawartość torebki zalać ok 450 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok 10 min.
Skład: makaron (semolina z pszenicy twardej białko jajka, sól), przyprawy, tłuszcz roślinny utwardzony, wołowina (7%), sos z pieczeni w proszku, skrobia częściowo modyfikowana, maltodekstryna, cebulka prażona, boczek wędzony (1%), sól, pomidory w proszku, ekstrakty przypraw, serwatka w proszku.
Średnia wartość odżywcza w 100g produktu przed przyrządzeniem: Wartość energetyczna: 1626kJ/387 kcal Białko: 12,6g Węglowodany: 50g Tłuszcze: 15,2g
Waga 125 g Korzyści żywności liofilizowanej: - Superlekka - Bez konserwantów - Krótki czas przygotowania – zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad - Oszczędność miejsca - Bogata różnorodność potraw - Travellunch zapewnia kompletne pod każdym względem potrawy zawierające wszystko, co potrzebuje twoje ciało, nawet dla najbardziej wymagających wyczynowców Co to jest liofilizacja? Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody. Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.
|