Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Travellunch DANIE Pojedyncze KURCZAK Z MAKARONEM

02-03-2012, 5:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 23 zł      Aktualna cena: 23 zł     
Użytkownik e_carpathia
numer aukcji: 2083761831
Miejscowość Katowice
Kupiono sztuk: 1    Licytowało: 1    Wyświetleń: 18   
Koniec: 08-02-2012 14:11:21
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

szablon


Przedmiotem aukcji jest liofilizat - danie pojedyncze

firmy Travellunch

o smaku KURCZAK Z MAKARONEM HOT-POT











Pojedyncza porcja obiadowa w skład której wchodzi kurczak z makaronem Hot-Pot, z groszkiem, marchewką i ziołami.


Sposób przyrządzania: Zawartość torebki zalać ok 400 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszać. Zamknąć torebkę. Pozostawić na ok 10 min.

Skład: makaron (semolina z pszenicy twardej białko jajka, sól), kurczak (8%), bulion z kurczaka, marchewka, maltodekstryna, groszek, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia kukurydziana, zioła, wzmacniacz smaku: E621.


Średnia wartość odżywcza w 100g produktu przed przyrządzeniem:
Wartość energetyczna : 1516kJ/358 kcal
Białko: 15,4g
Węglowodany: 57,9g
Tłuszcze: 7,3g


Waga 125 g

Korzyści żywności liofilizowanej:
- Superlekka
- Bez konserwantów
- Krótki czas przygotowania – zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad
- Oszczędność miejsca
- Bogata różnorodność potraw
- Travellunch zapewnia kompletne pod każdym względem potrawy zawierające wszystko, co potrzebuje twoje ciało, nawet dla najbardziej wymagających wyczynowców

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja jest to proces odwadniania substancji przez ich zamrożenie (- 50°C), a następnie sublimację powstałych kryształków lodu. Sublimacja polega na tym, że w próżni lód z pominięciem stanu ciekłego przechodzi bezpośrednio w parę. Potocznie mówiąc, w warunkach tych, następuje szybkie i kontrolowane wymrażanie wody.
Ostatnim etapem procesu jest końcowe dosuszanie odbywające się w temperaturze 40 - 50°C, które pozwala uzyskać gotowy wyrób o wilgotności 1-2%. W ten właśnie sposób przygotowywane są zarówno gotowe potrawy liofilizowane jak i półprodukty wykorzystywane w przemyśle spożywczym.