Tran LYSI cytrynowy 240ml_Mollers
pojemność 240ml
Tran z wątroby dorsza (Jecoris Aselli ol.) jest to naturalny tłuszcz z wątroby dorsza, wątłuszy lub z innych gatunków ryb.
O wartości leczniczej tranu decyduje unikalna kompozycja nienasyconych kwasów tłuszczowych EPA i DHA oraz witamin A, D i E. Są one szczególnie potrzebne w okresie wytężonej pracy umysłowej i fizycznej, jak również w tych porach roku, gdy jesteśmy narażeni na niekorzystny wpływ bakterii i wirusów. Zwiększone zapotrzebowanie na witaminy odczuwają osoby, których dieta jest niewystarczająca, tzn. dzieci i młodzież w okresie dojrzewania, ludzie chorzy, zestresowani i osłabieni oraz nadużywający alkohol i palący papierosy.
Skład Tran zawiera witaminy A, D, E oraz kwasy tłuszczowe Omega-3 - kwas EPA i DHA.
Wskazania Uzupełnienie niedoborów kwasów Omega-3 (EPA i DHA) a także witamin A i D. Preparat polecany jest także w celu poprawy odporności, szczególnie u dzieci, w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego, przy rekonwalescencji.
Stosowanie
Dzieci do 12 mies. życia: 3-4 krople dziennie.
Dzieci powyżej 1r. życia: 1/2 łyżeczki od herbaty (2,5ml) dziennie.
Dzieci powyżej 3 roku życia oraz dorośli: 1 łyżeczka od herbaty (5ml) dziennie.