Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Tradycyjny smak. SERY MASŁO JOGURT, KEFIR

26-03-2015, 8:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 33 zł     
Użytkownik arturnowicki
numer aukcji: 5181518134
Miejscowość Rumia
Licytowało: 1    Wyświetleń: 12   
Koniec: 26-03-2015 07:54:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

 

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez konserwantów.


 

 

 

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.

Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:

• twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
• bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
• ser monastyrski i ser piwny
• sery pleśniowe – brie, camembert, roquefort
• sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
• śmietanę i masło
• zsiadłe mleko, jogurt i kefir

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów

Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.

 

 

Format: 16 x 22 cm
Liczba stron: 175 stron
Oprawa: twarda


 

Ważne - proszę o przeczytanie strony *O mnie*

Zapraszam na inne moje aukcje