Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo surowców i produktów...

15-05-2014, 22:11
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 78.50 zł     
Użytkownik ksieg-inter_pl
numer aukcji: 4157177797
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 15-05-2014 20:27:24

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Przedmiotem aukcji jest:

Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

pod red. Zygmunta Litwińczuka

Dane:
  • ISBN:[zasłonięte]978-83-01047-0
  • liczba stron: 574
  • okładka: twarda
  • wydawnictwo: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
  • wymiary: 240 x 170 mm
  • Rok wydania: 2012
  • Stan produktu: nowy, nieużywany



  • Opis książki:
    Podręcznikjest kompleksowym opracowaniem łączącym w sposób bardzo trafny, a wręczinterdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełnyobraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologiawpływa na produkt uzyskany z tego surowca i jak można ocenić końcowy produkt.
    Podręcznikprzeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównejmierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka,dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorcówwśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej,którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcamizwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.
    W książcezostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierzątgospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby,jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu.
    Niniejszypodręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującymdoświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w U niiEuropejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady,rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkichsurowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ichprzetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawcząoraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne wbibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i wzwiązku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.


    Przed zakupem zapoznaj się ze stroną o mnie

    Zobacz nasze pozostałe aukcje

    Dodaj nas do ulubionych sprzedawców

    Zapraszamy serdecznie.