Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo produktów zwierzęcych. Ocena jakośc

18-02-2014, 22:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 20 zł     
Użytkownik se2a
numer aukcji: 3901390942
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 3   
Koniec: 18-02-2014 21:33:43

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

wysyłka

1 dzień roboczy Przesyłka kurierska

3 dni roboczych Przesyłka priorytetowa

14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna

Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki.

Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR:

03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 lok. 2

Poczta Polska
InPost
Siodemka
 
przelew

FHU WITMIR W. Zawko
03-526 Warszawa
ul. Sw. Wincentego 40/43

BRE BANK S.A.

76 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 258166

W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru.

 
informacje

Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.

Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.

Wszystkie towary są nowe.

*Przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki.

*Uwaga: Przy zakupach kilku przedmiotów, przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki. Zakupione przedmioty wysyłamy jedną paczką.
- Pocztą Polską wg cennika i wagi,
- Przesyłki kurierskie i Paczkomat: koszty takie jak jednego przedmiotu.

 
Towaroznawstwo produktów zwierzęcych. Ocena jakośc

Towaroznawstwo produktów zwierzęcych. Ocena jakości mięsa


wydawnictwo: Wydawnictwo SGGW
ISBN: 837[zasłonięte]6040

wydanie: 2005
format: 17x24 cm, str. 164, oprawa miękka

Spis treści:

Część I. Produkty zwierzęce w żywieniu człowieka


Część II. Produkcja i spożycie mięsa w Polsce

1. Surowiec rzeźny
2. Mięso wieprzowe (trzoda chlewna)
3. Mięso drobiowe
4. Mięso wołowe i cielęce
5. Mięso baranie i jagnięce
6. Mięso końskie
7. Mięso kozie
8. Mięso królicze
9. Mięso nutrii
10. Mięso strusia
11. Mięso zwierząt łownych
12. Mięso zwierząt egzotycznych

Część III. Budowa histologiczna mięsa

1. Wprowadzenie
2. Tkanka mięśniowa
3. Tkanka łączna

Część IV. Skład chemiczny mięsa

1. Wprowadzenie
2. Woda
3. Białka
4. Tłuszcz
5.Azotowe związki wyciągowe
6. Węglowodany
7. Składniki mineralne
8. Witaminy

Część V. Właściwości technologiczne mięsa zwierząt rzeźnych

1. Aspekty fizjologiczne skupu zwierząt rzeźnych
2. Ubój zwierząt rzeźnych
3. Rozbiór poubojowy tusz zwierząt rzeźnych
4. Ocena wartości rzeźnej
5. Fizykochemiczna ocena wartości tuszy
6. Zmiany poubojowe w mięsie
7. Wady mięsa

Część VI. Ocena jakości mięsa surowego
1. Wprowadzenie
2. Badanie poubojowe
3. Chemiczne metody kontroli jakości mięsa
4. Wyróżniki oceny wartości tuszy
5. Klasyfikacja tusz i mięsa bez kości

Część VII. Pakowanie mięsa

1. Technologia surimi
2. Utrwalanie żywności

Część VIII. Rozpoznawanie i różnicowanie mięsa różnych gatunków zwierząt

Piśmiennictwo uzupełniające


Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

darmowy panel aukcji