Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

(towaroznawstwo 2) MIĘSO ruby TŁUSZCZE MLEKO jaja

11-08-2014, 22:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 39.99 zł     
Użytkownik Oxiplegatz
numer aukcji: 4486062104
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 1   
Koniec: 11-08-2014 21:20:57
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dostawa i płatność


Płatność z góry
  • Przelew bankowy
  • List polecony ekonomiczny                       5,90 zł

     


  • List polecony priorytetowy                         7,20 zł

     


 




Zadaj pytanie sprzedającemu - wyślij e-mail






KLIKNIJ ŻEBY PRZEJŚĆ OD RAZU DO SPISU TREŚCI



 Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

 

Oprawa: miekka

Format: 15x21 cm

Ilość stron: 333 str.

Nakład: 4060 egz.

Stan: db przytarcia okladki i grzbietu, ubytek na dole grzbietu na 2 cm

Tytuł - autor - wydawnictwo
TOWAROZNAWSTWO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
CZĘŚĆ II
WYDANIE DRUGIE
POLSKIE WYDAWNICTWA GOSPODARCZE
WARSZAWA 1955


Spis treści:
TRESC
Rozdział I
KROCHMAL, CUKIER, MIÓD I WYROBY CUKIERNICZE ... 3
Syrop ziemniaczany
Glukoza - -
Syrcp i ekstrakt z maltozy
Cukier
Miód , ,
Wyroby cukiernicze . pytania kontrolne
Krochmal 3
9 12 13 13 22 25 84
crrnn 7ipmniaczany
Rozdział II
MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE 85
Rasy zwierząt rzeźnych 86
Budowa mięsa 88
Kościec i jego budowa 92
Skład chemiczny mięsa 94
Rodzaje mięsa , 97
Wstępna obróbka zwierząt rzeźnych 98
Określenie zdatności mięsa . . . . . . . . . . 100
Dojrzewanie mięsa 102
Mięso ciepłe i wystudzone . . . . . . . . . . . . 103
Mięso chłodzone i mrożone .......... 103
Przechowywanie mięsa . . 106
Klasyfikacja tusz 109
Rozbiór tusz na elementy kulinarne .... - - - 112
Mięso w Oipakowaniu 122
Jadalne produkty uboczne . 122
Mięso peklowane . .... . 123
Półfabrykaty mięsne 125
Drób i ptactwo łowne 125
Wędliny , , , . 129
Wyroby wędliniarskie 139
Konserwy mięsne 148
Pytania kontrolne . 152
Rozdział III
RYBY I PRZETWORY RYBNE ........... 153
Budowa anatomiczna ryb . . 154
Wartość użytkowa ryb I56
Klasyfikacja ryb przemysłowych . . . . . . . . . . 1B7
Skład chemiczny i znaczenie spożywcze mięsa ryb . . - - 1^7
Ryby żywe . .171
Ryby świeże i chłodzone . . 172
Ryby mrożone . 176
333
Filety rybne , . .
Ryby solone , , ,
Ryby wędzone ,
Ryby marynowane ..-----
Konserwy rybne
Pytania kontrolne . - - - -
Rozdział IV
TŁUSZCZE JADALNE . . . - - -
Oleje roślinne
Tłuszcze zwierzęce . -
Margaryna -
Pytania kontrolne
RozdziałV
MLEKO I PRODUKTY MLECZNE ... -
Mleko -
Śmietanka .... ....
Kondensaty mleczne
Produkty z mleka ukwaszonego . Mleczne napoje orzeźwiające ....
Lody .....
Masło ..........
Sery
Pytania kontrolne
Rozdział VI
JAJA I PRODUKTY JAJCZARSKIE . Budowa i skład chemiczny jaj .
Sortowanie jaj
Opakowanie, transport i przechowywanie jaj
Produkty jajczarskie
Pytania kontrolne
Rozdział VII
UŻYWKI , .
Herbata
Kawa
Namiastki herbaty i kawy ! !
Tytoń i wyroby tytoniowe !
Przyprawy roślinne i inne
Sól jadalna i kwasy .
Napoje alkoholowe i bezalkoholowe
Pytama kontrolne .... ł
Rozdział VIII KONCENTRATY SPOŻYWCZE
181 [zasłonięte] 187 190 [zasłonięte] 195
196 [zasłonięte] 208 212 215
217 [zasłonięte] 234 236 [zasłonięte] 249 251 [zasłonięte] 263 279
280 [zasłonięte] 283 285 [zasłonięte] 288
289 [zasłonięte] 293 295 [zasłonięte] 301 307 [zasłonięte] 329
330

Ryciny (ryc.) lub/i rysunki (rys.), ilustracje (il.), fotografie (fot.) :


KLIKNIJ ŻEBY WRÓCIĆ DO GÓRY STRONY


"Moja strona" w Allegro

Zobacz inne moje aukcje - SZUKAJ W PRZEDMIOTACH UŻYTKOWNIKA - szybkie wyszukiwanie podobnych tytułów




Uwaga! Na zdjęciach wokół liter możliwe charakterystyczne zniekształcenia - wynik kompresji jpg. W rzeczywistości zniekształcenia nie występują. Możliwe też błędy literowe - z powodu niedoskonałości odczytu OCR, za co przepraszam i liczę na wyrozumiałość.

 

vcncvniisndifnhkmsfj12o01ob

[DANE_EU][KOD][/KOD][WYS]48[/WYS][TYP]0[/TYP][SKL_ID]0[/SKL_ID][SKL_TXT][/SKL_TXT][WZN]0[/WZN][/DANE_EU]