Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami

14-06-2015, 7:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 57.90 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 5420542489
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 1   
Koniec: 14-06-2015 08:03:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 2010
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje


UWAGA!
Odpowiadamy w dni robocze w godzinach
8:00 - 16:00

Telefon:
32[zasłonięte]750-02

napisz do nas

67 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0110001 [zasłonięte] 036112


Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii
Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii
Praca zbiorowa
wydawnictwo: Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]58321
data wydania: 2010
stron: 616
format: B5, oprawa twarda
57,9
*cena z VAT

SPIS TREŚCI

Wstęp ... 7

Część I. Wiadomości wprowadzające
1. Definicje i klasyfikacje żywności ... 11
2. Dodatki do żywności ... 22
3. Zanieczyszczenia w żywności ... 37

Część II.Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa żywności
4. Analiza sensoryczna w towaroznawczej ocenie żywności ... 55
5. Jakość żywności oraz metody jej zapewniania ... 85
6. Wspólnotowe i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności ... 99
7. Jakość i bezpieczeństwo opakowań do żywności ... 129
8. Aspekty prawne znakowania żywności ... 154

Część III. Charakterystyka wybranych grup żywności przetworzonej
9. Mleko spożywcze, śmietanka i śmietana ... 171
10. Fermentowane napoje mleczne ... 191
11. Masło i sery ... 201
12. Mięso ... 232
13. Podział i klasyfikacja tusz zwierząt rzeźnych ... 243
14. Przetwory mięsne ... 259
15. Mięso drobiowe i jego przydatność technologiczna ... 277
16. Przetwory rybne ... 302
17. Tłuszcze jadalne ... 319
18. Charakterystyka, podział oraz ocena towaroznawcza przetworów owocowych i warzywnych ... 336
19. Technologia oraz ocena jakości przetworów zbożowych: mąk, kasz, makaronów ... 374
20. Technologia produkcji oraz ocena jakości pieczywa ... 405
21. Koncentraty spożywcze ... 438
22. Koncentraty zbożowe ... 454
23. Cukier i syropy cukrowe ... 467
24. Miód naturalny ... 482
25. Wyroby cukiernicze ... 495
26. Kawa, herbata, kakao ... 524
27. Charakterystyka wód mineralnych i źródlanych, napojów bezalkoholowych oraz napojów owocowych ... 549
28. Napoje alkoholowe ... 569