Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności przetworzonej Świderski

07-02-2014, 11:38
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 60 zł     
Użytkownik WOLUMIN_pl
numer aukcji: 3925864545
Miejscowość Kraków Wadowicka 14
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 1   
Koniec: 07-02-2014 11:37:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze dane


ul. Wadowicka 14
30-415 Kraków
e-mail: wolumin_[zasłonięte]@o2.pl
tel. 12 [zasłonięte] 26
proszę wybrać wewn. 30
Obsługa Allegro pracuje
w godz. 8.00 do 16.00 pon-pt

gg:[zasłonięte]64145  

Odbiór osobisty możliwy
po wcześniejszym potwierdzeniu
przez nas w odpowiedzi na email
lub telefon, że zamówienie można
już odebrać

pn-pt 8:00 do 17:00
uwaga! pomiędzy 16:00 a 17:00
nie ma możliwości kontaktu
z osobami obsługującymi
konto Allegro!
Możliwy jest wyłącznie odbiór
zamówień potwierdzonych przed
godz. 16:00 danego dnia

Serdecznie zapraszamy!

Bank Spółdzielczy Rzemiosła
07 8589 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0060027 [zasłonięte] 308403

Jak nas znaleźć?

Mieścimy się na terenie Zakładów Remontowych Energetyki Kraków (obok Elbudu), patrząc od strony ul. Wadowickiej należy wejść za czerwony budynek z meblami, wykładzinami itp.
Uwaga! Wjazd wyłącznie od ul. Tischnera

Towaroznawstwo żywności przetworzonej Świderski

Towaroznawstwo żywności przetworzonej z elementami technologii

RedaktorzyFranciszek Świderski, Bożena Waszkiewicz-Robak
WydawcaSGGW (Szkoła Głowna Gospodarstwa Wiejskiego)
Wydanie3 Warszawa 2010
Stron612
Format175 x 245 mm
Oprawatwarda
ISBN[zasłonięte]978-8383-210-5
Cena katalogowa60,00

oszczędzasz
10%

Cena dla Ciebie 60,00 zł
Niniejszy podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni przyrodniczych, realizujących przedmiot towaroznawstwo produktów spożywczych na studiach stacjonarnych, wieczorowych i zaocznych. Podręcznik może być w szerokim zakresie wykorzystywany również przez studentów uczelni ekonomicznych, uczniów średnich szkół gastronomicznych i przemysłu spożywczego oraz przez kadrę inżynieryjno-techniczną zakładów przetwórstwa spożywczego, pragnących poszerzyć swoją wiedzę z zakresu prawa żywnościowego Unii Europejskiej, a także z zakresu charakterystyki i oceny jakościowej najważniejszych grup produktów spożywczych, dokonywanej na podstawie aktualnie obowiązujących dokumentów normalizacyjnych.
Opracowanie zawiera 28 rozdziałów, w których zamieszczono obszerny materiał teoretyczny, dotyczący charakterystyki najważniejszych grup produktów spożywczych, uwzględniający warunki przechowywania oraz dane z zakresu oceny jakościowej i procesu technologicznego. Podano również opis metod oceny jakościowej badanych produktów, na podstawie których studenci przeprowadzają ocenę pod kątem zgodności z wymaganiami jakościowymi zawartymi w odpowiednich dokumentach normalizacyj ny ch.
fragment Wstępu

Spis treści

Wstęp
Część I. Wiadomości wprowadzające
Definicje i klasyfikacje żywności
Dodatki do żywności
Zanieczyszczenia w żywności
Część II. Zapewnianie jakości i bezpieczeństwa żywności
Analiza sensoryczna w towaroznawczej ocenie żywności
Jakość żywności oraz metody jej zapewniania
Wspólnotowe i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jakość i bezpieczeństwo opakowań do żywności
Aspekty prawne znakowania żywności
Część III. Charakterystyka wybranych grup żywności przetworzonej
Mleko spożywcze, śmietanka i śmietana
Fermentowane napoje mleczne
Masło i sery
Mięso
Podział i klasyfikacja tusz zwierząt rzeźnych
Przetwory mięsne
Mięso drobiowe i jego przydatność technologiczna
Przetwory rybne
Tłuszcze jadalne
Charakterystyka, podział oraz ocena towaroznawcza przetworów owocowych i warzywnych
Technologia oraz ocena jakości przetworów zbożowych: mąk, kasz, makaronów
Technologia produkcji oraz ocena jakości pieczywa
Koncentraty spożywcze
Koncentraty zbożowe
Cukier i syropy cukrowe
Miód naturalny
Wyroby cukiernicze
Kawa, herbata, kakao
Charakterystyka wód mineralnych i źródlanych, napojów bezalkoholowych oraz napojów owocowych
Napoje alkoholowe
Rodzaj towaru:Książka

Nie wiesz ile zapłacisz za wysyłkę kilku produktów z różnych aukcji?

Ważne informacje

Chcąc dowiedzieć się więcej o danych warunkach kliknij na podpunkt...

Uwaga!

Zarówno w kierowanej do nas korespondencji, jak i przy wpłacie na konto zawsze podpisuj się swoją nazwą użytkownika Allegro
 
Pamiętaj!
Jeśli chcesz otrzymać zamówienie za pobraniem wypełnij formularz opcji dostawy!

Prosimy o wypełnienie danych do FV w formularzu opcji dostawy lub przesłanie e-mail z danymi niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Jeśli adres wysyłki odbiega od przekazanego nam przez Allegro prosimy o wypełnienie po zakupie formularza opcji dostawy lub przesłanie e-mail niezwłoczne po dokonaniu zakupu.

Wysyłka następuje zazwyczaj w tym samym lub w następnym dniu roboczym od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem, lecz zastrzegamy sobie możliwość opóźnienia realizacji do 5 dni roboczych od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie lub przesłania prośby o realizację za pobraniem.

Uwaga! Przed złożeniem zamówienia: Jeśli zależy Ci na czasie, zawsze możesz zapytać telefonicznie, poprzez gg lub skype o najszybszy możliwy termin realizacji zamówienia.