Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślin.FLACZYK

20-02-2014, 6:33
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 40 zł     
Użytkownik Latika_17
numer aukcji: 3962789476
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 3   
Koniec: 20-02-2014 06:37:58

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2011
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Tytuł Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego
Autor Flaczyk Ewa, Górecka Danuta, Korczak Józef (red.)
Wydawca Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
Rok wydania 2011, wydanie drugie uzupełnione i poprawione
Liczba stron 398
Wymiary 175 x 240 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-8360-644-1

„Towaroznawstwo żywności pochodzenia roślinnego” jest nowoczesnym i unikalnym podręcznikiem dotyczącym surowców i przetworów pochodzenia roślinnego oraz zasad opracowywania nowych produktów spożywczych.

Szczególną uwagę autorzy zwrócili na wymagania dotyczące wskaźników jakości tych produktów oraz na ich wartość odżywczą, dietetyczną i bioaktywną. Podręcznik zawiera krótki opis procesu technologicznego oraz charakterystykę towaroznawczą następujących grup surowców i przetworów: mąka, kasze, ryż, makarony, pieczywo, owoce i warzywa krajowe i ich przetwory, nasiona roślin strączkowych, owoce południowe i orzechy, cukier, miód i produkty pszczelarskie, wyroby cukiernicze, napoje bezalkoholowe, herbata i kawa, napoje spirytusowe, wina i piwo.

Książka jest przeznaczona dla studentów technologii żywności i żywienia człowieka, dietetyki, towaroznawstwa, zarządzania jakością żywności i ekonomiki gospodarki żywnościowej. Może być także wielce przydatna producentom żywności oraz osobom zajmującym się zarówno dystrybucją, jak i kontrolą jakości wytworzonej żywności.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Spis treści

Wprowadzenie 13

I. Mąka, kasze, ryż, makarony 15

II. Pieczywo 51

III. Owoce i warzywa krajowe 93

IV. Przetwory owocowe i warzywne 145

V. Owoce południowe i orzechy 197

VI. Nasiona roślin strączkowych 225

VII. Cukier, miód i produkty pszczelarskie 243

VIII. Wyroby cukiernicze 259

IX. Napoje bezalkoholowe 283

X. Herbata i kawa 303

XI. Napoje spirytusowe 321

XII. Wina 339

XIII. Piwo 355

XIV. Wybrane działania związane z wprowadzaniem na rynek nowego produktu spożywcze