Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TOWAROZNAWSTWO ŻYWNOŚCI

04-06-2012, 8:35
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2345301689
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 23-05-2012 23:01:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

 

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tytuł TOWAROZNAWSTWO ŻYWNOŚCI
Autor Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora
Wydawca WSiP
Rok wydania 2004
Liczba stron 268
Wymiary B5
Okładka miękka
ISBN 83-02-09150-2

 


 

Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług.

 

W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono podawane informacje zgodnie ze zmianami w ustawach i rozporządzeniach, które ostatnio weszły w życie; zmieniono szatę graficzną, zastosowano dodatkowy kolor czcionki do wyróżnienia ważniejszych wiadomości.

 

Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętności potrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec.

 

Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunków towaroznawstwa szkół ekonomicznych różnych typów, wydziału żywienia człowieka i wydziałów technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osób zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentów.

 

 

 

TOWAROZNAWSTWO ŻYWNOŚCI