rak drzew, zgorzel kory, gorzka zgnilizna
|
jabłoń
|
15 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
gorzka zgnilizna
|
grusza
|
15 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
brunatna zgnilizna drzew pestkowych, dziurkowatość liści, mączniak prawdziwy brzoskwini, parch moreli, drobna plamistość liści, leukostomoza
|
brzoskwinia, morela, śliwa, wiśnia
|
15 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
amerykański mączniak agrestu, biała plamistość liści porzeczki, opadzina liści porzeczki, rdza wejmutkowow- porzeczkowa
|
agrest, porzeczki
|
15 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
mączniak prawdziwy, biała plamistość liści
|
truskawka
|
25 ml w 5-7,5 l wody/100m2
|
antraknoza dyniowatych, zgnilizna twardzikowa, parch dyniowatych
|
ogórek (pod osłonami)
|
0,15% (15 ml środka w 10 l wody)
|
brunatna plamistość liści, zgnilizna twardzikowa, szra pleśń, mączniak prawdziwy
|
pomidor (pod osłonami)
|
0,15% (15 ml środka w 10 l wody)
|
czerń krzyżowych, szara pleśń
kiła kapusty
kiła kapusty
odkażanie podłoża
|
kapusta biała
|
10 ml w 7 l wody/100m2
25 ml/ 1 l papki do zaprawiania
0,2% (20 ml środka w 10 l wody) 25 ml/0,1m3 podłoża
|
mączniak prawdziwy, szara pleśń, plamistości liści i kwiatów, fuzariozy, werticiliozy, rak pędów róż
|
ozdobne w gruncie i pod osłonami
|
0,1-0,15% (10-15 ml środka w 10 l wody)
|
fuzariozy, szara pleśń
|
cebulkowe ozdobne
|
0,4-0,6% (4-6 ml środka w 1 l wody)- moczenie cebul
|