Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI - PRZEWODNIK DO ĆWICZEŃ NOWA

14-03-2015, 8:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 33 zł     
Użytkownik Ksiazki_Bielsko
numer aukcji: 5084491123
Miejscowość Bielsko-Biała
Wyświetleń: 4   
Koniec: 14-03-2015 08:12:18

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

TOKSYKOLOGIA ŻYWNOŚCI - PRZEWODNIK DO ĆWICZEŃ

A. BRZOZOWSKA

INFORMACJE:



Wydawnictwo - SGGW

Rok - 2010

Stron - 232

Oprawa - MIĘKKA

Format - B5


STAN - NOWA


 

 

ZASADY:

Dane do przelewu:



* wszelkie pytania proszę kierować PRZED podjęciem decyzji o kupnie

* NIE WYSYŁAMY ZA POBRANIEM KUPUJĄCYM O WĄTPLIWEJ REPUTACJI ALLEGRO

* wysyłka odbywa się w ciągu MAX. 2 dni roboczych od momentu zaksięgowania wpłaty na koncie

* wszystkie książki wysyłamy w kopertach ochronnych (istnieje możliwość odbioru osobistego po wcześniejszym umówieniu się


Więcej informacji na stronieO MNIE

REAL FOTO- wszystkie fotografie przedstawiają rzeczywisty stan książek

WYSTAWIAMY
FAKTURY VAT


Opis:
Toksykologia jest nauką o truciznach i zatruciach, która na podstawie badań wykonywanych na zwierzętach i obserwacjach, a czasami także badaniach na ludziach poznaje zależności między budową chemiczną i działaniem biologicznym substancji szkodliwych. Toksykologia żywności bada substancje, które występują w produktach spożywczych naturalnie, są do nich celowo dodawane, dostają się jako zanieczyszczenia lub wytwarzają w czasie produkcji i przechowywania. 
Wiadomości z zakresu toksykologii żywności zajmują ważne miejsce w wykształceniu specjalistów żywienia człowieka i technologii żywności. Osoby te muszą wiedzieć jakie substancje potencjalnie szkodliwe trafiają do organizmu z produktami spożywczymi i wodą pitną, jak zminimalizować ich obecność oraz jak oceniać ryzyko związane z ich występowaniem. Wiedza taka umożliwi im podejmowanie właściwych działań w pracy zawodowej, jak również przekazywanie wiarygodnych informacji społeczeństwu, szczególnie przy wzrastającym zainteresowaniu jakością zdrowotną żywności. 
Niniejszy skrypt przeznaczony jest przede wszystkim dla studentów Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW jako pomoc dydaktyczna do ćwiczeń z przedmiotu toksykologia żywności. Może również stanowić pomoc do prowadzenia zajęć dydaktycznych w innych ośrodkach kształcących specjalistów związanych z żywnością i żywieniem. 
Jest to już IV wydanie skryptu, którego koncepcja i zakres tematyczny, podobnie jak w przypadku poprzednich wydań, zostały dostosowane do potrzeb programu nauczania realizowanego na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW (nie zawiera zagadnień z zakresu zanieczyszczeń biologicznych żywności, które omawiane są w ramach innych przedmiotów). 
Skrypt podzielono na 4 części, które dotyczą zagadnień toksykologii ogólnej (3 ćwiczenia), substancji antyodżywczych w żywności (2 ćwiczenia), substancji dodatkowych (6 ćwiczeń) i zanieczyszczeń chemicznych (8 ćwiczeń). Każdy rozdział składa się z krótkiego wprowadzenia teoretycznego, a każde ćwiczenie - z wiadomości wprowadzających dotyczących określonego zagadnienia oraz części praktycznej z opisem wykonania ćwiczenia, zadaniami dla studentów, wykazem materiałów i sprzętów. Większość ćwiczeń zawiera kilka elementów wykonawczych, które można dobierać w zależności od czasu przeznaczonego na wykonanie ćwiczenia (2 lub 3 godziny). 
Na końcu każdego ćwiczenia podano wykaz ważniejszych pozycji literaturowych dotyczących danej tematyki. 
Zaproponowane ćwiczenia mają charakter obliczeniowy, poglądowy i laboratoryjny. Jednak zagadnienia związane z analityką, realizowane w programie studiów w ramach oddzielnego przedmiotu, zostały ograniczone do niezbędnego minimum.




PRZED PODJĘCIEM DECYZJI PROSZĘ O ZAPOZNANIE SIĘ ZE STRONĄ ,,O MNIE"


ZAPRASZAM NA INNE NASZE AUKCJE

POZDRAWIAM