Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Toksykologia żywności bez tajemnic

18-12-2014, 16:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 18 zł     
Użytkownik medisquad_lublin
numer aukcji: 4889453530
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 3   
Koniec: 18-12-2014 16:06:29

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 1998
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność

Wpłata na konto bankowe (przelew przedpłata)

Bank Ochrony Środowiska
841[zasłonięte]114421[zasłonięte]40704[zasłonięte]002

W tytule przelewu należy wpisać numer aukcji oraz nick

Wysyłka

Wysyłka w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty

ul. Lubartowska 56 w Lublinie

Kontakt z nami

ul. Lubartowska 56
20-094 Lublin
tel./fax: 81 [zasłonięte] 21
tel. kom.: 603 [zasłonięte] 381
pon.-pt.: 8.30-16.30 

Toksykologia żywności bez tajemnic

Autor: Ball S.


Wydawca/Producent: Medyk
Wydanie, Rok wyd.: 1998
Ilość stron: 130
Format: 14,5 x 20,5 cm
Oprawa: miękka
ISBN: 838[zasłonięte]0553

Opis:

 Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.

Spis treści:
O czym jest ta książka?
Wstęp
1. Co nam naprawdę szkodzi?
2. Pierwsze przykazanie toksykologii
3. Świat widziany przez różowe okulary i... teoria zmowy przeciwko ludzkości?
4. Metale ciężkie: czego naprawdę mamy się bać?
5. Ptaki spadały do morza
6. Śmiercionośny chleb
7. Pestycydy w żywności nie tylko ile, ale również jakie?
8. Azotany - umiarkowany optymizm
9. Cała prawda o skażeniach chemicznych warzyw
10. Żyjąc w cieniu smoka - zachowuj się rozsądnie!
11. Sztuczne i naturalne - ale czy szkodliwe i zdrowe?
12. Oszustwa w przemyśle spożywczym
13. Geny z probówki na naszym talerzu - czy mamy ich się bać?
14. Wszystko o tłuszczach
15. Hiszpański syndrom toksycznego oleju
16. Napromieniowana żywność nie świeci, ale...
17. Wyrzuć zjełczałe masło!
18. kąd wziąć nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3-PUFA?
19. Czy ryby zapobiegają chorobom serca?
20.  Tłuste jedzenie zwiększa ryzyko nowotworów
21. Olestra: anty-tłuszcz do odchudzania?
22. Cholesterol odzyskuje reputację
23. Używki, nałogi, nasze smakowe przyzwyczajenia i... rozsądek
24. Kofeina skreślona z listy podejrzanych
25. Kilka drinków i... trzy lata życia więcej?
26. Przeciwutleniacze są dobre na wszystko
27. Jak zmniejszyć zanieczyszczenia w żywności
28. Toksykologiczne prawdy i nieprawdy o naszym codziennym wikcie
29. Czy wiecie, że
Podsumowanie
Posłowie: Na małpim wikcie: ostatni skrawek równowagi ekologicznej człowieka z przyrodą
Aneks I: Dawki, jednostki, definicje toksykologiczne i chemiczne
Aneks II: Internetowa informacja o truciznach, chemii i zagrożeniach zdrowotnych
Aneks III: Informacje prawne...
Bonus: Najnowszy kwestionariusz długowieczności
Bibliografia
Słowniczek polsko-angielski ważniejszych terminów