Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Toksykologia żywności bez tajemnic

04-03-2012, 12:54
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 22.03 zł     
Użytkownik poltax
numer aukcji: 2098804067
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 6   
Koniec: 04-03-2012 18:22:49

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 1998
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Toksykologia żywności bez tajemnic

Autor: Stefan Ball
Wydawca: Medyk
ISBN: 83[zasłonięte]87340-3
Rok wydania: 1998
Ilość stron: 144
Oprawa: miękka
Format: 15 x 21

Wysyłka w ciągu 24 godzin


Toksykologia żywności. Książka zawiera popularną, ale w pełni naukowo udokumentowaną prezentację współczesnej wiedzy na temat skażeń biologicznych i zanieczyszczeń chemicznych żywności, którą codziennie spożywamy. Jest to praktyczny poradnik dla tych wszystkich, którzy pragną uniknąć niebezpieczeństw na jakie wystawia nas inżynieria genetyczna, uprzemysłowione rolnictwo, zaawansowane technologie przetwórstwa i przechowywania, masowa sprzedaż i agresywny marketing.

Spis treści

Wstęp
Co nam naprawdę szkodzi?
Pierwsze przykazanie toksykologii
Świat widziany przez różowe okulary i... teoria zmowy przeciwko ludzkości?
Metale ciężkie: czego naprawdę mamy się bać?
Ptaki spadały do morza
Śmiercionośny chleb
Pestycydy w żywności nie tylko ile, ale również jakie?
Azotany - umiarkowany optymizm
Cała prawda o skażeniach chemicznych warzyw
Żyjąc w cieniu smoka - zachowuj się rozsądnie!
Sztuczne i naturalne - ale czy szkodliwe i zdrowe?
Oszustwa w przemyśle spożywczym
Geny z probówki na naszym talerzu - czy mamy ich się bać?
Wszystko o tłuszczach
Hiszpański syndrom toksycznego oleju
Napromieniowana żywność nie "świeci", ale...
Wyrzuć zjełczałe masło!
Skąd wziąć nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3-PUFA?
Czy ryby zapobiegają chorobom serca?
Tłuste jedzenie zwiększa ryzyko nowotworów
Olestra: anty-tłuszcz do odchudzania?
Cholesterol odzyskuje reputację
Używki, nałogi, nasze smakowe przyzwyczajenia i... rozsądek
Kofeina skreślona z listy podejrzanych
Kilka drinków i... trzy lata życia więcej?
Przeciwutleniacze są dobre na wszystko
Jak zmniejszyć zanieczyszczenia w żywności
Toksykologiczne prawdy i nieprawdy o naszym codziennym wikcie
Czy wiecie, że
Podsumowanie
Posłowie: Na małpim wikcie: ostatni skrawek równowagi ekologicznej człowieka z przyrodą
Aneks I: Dawki, jednostki, definicje toksykologiczne i chemiczne
Aneks II: Internetowa informacja o truciznach, chemii i zagrożeniach zdrowotnych
Aneks III: Informacje prawne...
Bonus: Najnowszy kwestionariusz długowieczności
Bibliografia
Słowniczek polsko-angielski ważniejszych terminów

Toksykologia żywności bez tajemnic