WYBIERZ COŚ JESZCZE - ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ !!!
PROMOWANE MARKI
Tojiro Zen Kasztan Nóż Yanagi-Sashimi 21cm
Nóż do sashimi (Yanagi) jest typowym japońskim nożem, przeznaczonym głównie do krojenia świeżych ryb na cienkie, niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi i innych potraw, które wymagają dokładnego i perfekcyjnego cięcia. Jego długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif – czyste cięcie. Tradycyjna rękojeść w stylu japońskim jest bardzo lekka i świetnie dopasowana do kształtu dłoni.
Ostrze – Wysokiej jakości dwuwarstwowa stal nierdzewna
(szlif jednostronny)
Twardość ostrza – 58 +/-1 HRC
Waga – 110g
Rękojeść – Uchwyt z drewna kasztanowca wzmocniony pierścieniem z tworzywa sztucznego
Trzy pokrewne serie Zen to kwintesencja filozofii Tojiro, która zamyka się w jednym słowie: bezinteresowność. Specjaliści z Fujitora Industry, pragnąc pogodzić nowoczesność z japońską tradycją, stworzyli wysokiej jakości noże, które stosunkowo niewiele kosztują, a posiadają rękojeści w tak zwanym stylu japońskim oraz profesjonalne ostrza (Deba, Yanagi-Sashimi i nóż do pieczywa są ostrzone jednostronnie). Trzywarstwowa lub dwuwarstwowa stal z dodatkiem kobaltu powstaje ze szwedzkiego żelaza, które jest trwałe, odporne na rdzę i długo zachowuje ostrość. Klasyczne rękojeści w kształcie litery D są wzmocnione pierścieniem ze sztucznego tworzywa i można je z łatwością wymienić, gdy drewno się zużyje. Wygodne i praktyczne modele z serii Tojiro Zen stanowią doskonałe wprowadzenie do świata noży w stylu japońskim.
Numer katalogowy: FD-572K
Koniecznie zobacz produkty innych naszych znakomitych producentów klikając w obrazki z logo zamieszczonepo lewej stronie.
Wszelkie potrzebne informacje dotyczące płatności, wysyłki oraz kontakt znajdują się na dole każdej naszej aukcji.