Kontakt
„Hamono” ul. Dąbrowskiego 67/2 81/417 Gdynia
Godziny pracy: Pon.-Pt. - 9:00 - 17:00
tel: +48 [zasłonięte] 092 680 e-mail: [zasłonięte]@hamono.pl
Regulamin
1. Towar wysyłany jest w ciągu 2 dni roboczych od zaksięgowania środków na koncie lub otrzymania informacji o wysyłce za pobraniem. Możliwy odbiór osobisty na terenie Gdyni.
2. Do zakupionych na naszych aukcjach produktów dołączana jest faktura, która jest jedyną podstawą do zwrotu zakupionego produktu.
3. Towar zakupiony w sklepie Internetowym hamono.pl można zwrócić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od otrzymania towaru. Zwracany towar nie może być zniszczony, używany, nosić jakichkolwiek śladów użytkowania i nie mógł mieć kontaktu w wodą
4. Wpłaty należy dokonać w ciągu 7 dni, chyba, że inna opcja zostanie wcześniej ustalona. W przypadku braku wpłaty w tym terminie zastrzegam sobie prawo do sprzedaży towaru i zwracam się o zwrot kosztów prowizji do serwisu Allegro. Wpłaty należy dokonywać na konto bankowe: PKO S.A 16 1240 [zasłonięte] 5[zasłonięte]3541110 [zasłonięte] 334715
Cały regulamin dostepny na stronie O mnie
Wysyłka
Poczta Polska: Paczka Priorytetowa: 10 zł Paczka Pobraniowa: 15 zł
Kuerier UPS Paczka Ekonomiczna: 20 zł Paczka Pobraniowa: 30 zł
|
Opis produktu
Tojiro Shirogami Yanagiba 210mm
Symbol: F-930 Cena: 359.00 PLN Typ: Yanagiba Długość ostrza: 210mm Rękojeść: drewno magnolii HRC: 61+/-1 Typ ostrzenia: jednostronne Kraj Produkcji: Japonia
Opis szczegółowy
Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki. Tojiro Shirogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze trójwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Shirogami (White Steel) a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 61+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności. Nakiri 165mm oraz Santoku 165mm są tradycyjnie kute i posiadaja niepowtarzalny wygląd kutej stali. Wszystkie noże są ręcznie wykonane, nie ma dwóch identycznych egzemplarzy. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona piękną skuwką. Noże Tojiro Shirogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji
Galeria zdjęć
|