Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Tojiro Aogami Yanagiba 240mm

24-06-2012, 4:07
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 719 zł     
Użytkownik hamono_pl
numer aukcji: 2355588276
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 25   
Koniec: 16-06-2012 22:51:40

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt

„Hamono”
ul. Dąbrowskiego 67/2
81/417 Gdynia

Godziny pracy:
Pon.-Pt. - 9:00 - 17:00

tel: +48 [zasłonięte] 092 680
e-mail: [zasłonięte]@hamono.pl

Regulamin

1. Towar wysyłany jest w ciągu 2 dni roboczych od zaksięgowania środków na koncie lub otrzymania informacji o wysyłce za pobraniem. Możliwy odbiór osobisty na terenie Gdyni.

2. Do zakupionych na naszych aukcjach produktów dołączana jest faktura, która jest jedyną podstawą do zwrotu zakupionego produktu.

3. Towar zakupiony w sklepie Internetowym hamono.pl można zwrócić bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od otrzymania towaru. Zwracany towar nie może być zniszczony, używany, nosić jakichkolwiek śladów użytkowania i nie mógł mieć kontaktu w wodą

4. Wpłaty należy dokonać w ciągu 7 dni, chyba, że inna opcja zostanie wcześniej ustalona. W przypadku braku wpłaty w tym terminie zastrzegam sobie prawo do sprzedaży towaru i zwracam się o zwrot kosztów prowizji do serwisu Allegro. Wpłaty należy dokonywać na konto bankowe: PKO S.A 16 1240 [zasłonięte] 5[zasłonięte]3541110 [zasłonięte] 334715

Cały regulamin dostepny na stronie O mnie

Wysyłka

Poczta Polska:
Paczka Priorytetowa: 10 zł
Paczka Pobraniowa: 15 zł

Kuerier UPS
Paczka Ekonomiczna: 20 zł
Paczka Pobraniowa: 30 zł

Opis produktu



Tojiro Aogami Yanagiba 240mm

Symbol: FC-960
Cena: 719.00 PLN
Typ: Yanagiba
Długość ostrza: 240mm
Rękojeść: drewniana + skuwka z bawolego rogu
HRC: 63 +/- 1
Typ ostrzenia: Jednostronnie
Kraj Produkcji: Japonia

Opis szczegółowy
Yanagiba jest to podstawowy nóż mistrzów sushi. Długie, wąskie ostrze jest tradycyjnie ostrzone jednostronnie i idealne do krojenia oraz plastrowania. Yanagiba jest wykorzystywana głównie do przygotowania sushi i sashimi. Ten typ noża wywodzi się z Kansai z rejonu Osaki.

Tojiro Aogami, jest to seria profesjonalnych noży w tradycyjnym japońskim stylu, ostrzonych jednostronnie, dzięki czemu są idealne do przygotowywania sushi i sahimi. Noże te posiadają ostrze dwuwarstwowe gdzie rdzeń został wykonany z bardzo twardej węglowej stali Aogami a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali. Dzięki tej technice otrzymujemy nóż o twardości ostrza 63+/-1 HRC, który dzięki bardzo twardemu rdzeniowi ma doskonałe właściwości tnące a zewnętrzna warstwa z miękkiej stali ochrania rdzeń i nadaje elastyczności. Rękojeść została wykonana z japońskiego drewna HO i wykończona skuwką z bawolego rogu. Noże Tojiro Aogami nie są nierdzewne i wymagają odpowiedniej pielęgnacji.

Galeria zdjęć