Teryna z kaczki
z pomarańczami
i armaniakiem
"Terrine de Canard a l'Orange"
Delikatny smak z nutą pomarańczy.
Doskonała przystawka z pieczywem, świetna do lekkich win.
Teryna jest to rodzaj pasztetu pieczonego w specjalnym owalnym naczyniu kamionkowym lub żeliwnym z pokrywką, od którego potrawa wzięła nazwę.
Przed wstawieniem do piekarnika umieszcza się je w kąpieli wodnej. Teryny są wilgotniejsze i delikatniejsze niż inne pasztety.
Należą do specjałów kuchni francuskiej.
"Terrine de Canard a l'Orange"
Składniki: mięsiwo i tłuszcz wieprzowy, mięso z kaczki (28%), wątróbka drobiowa, skórki indycze, galaretka drobiowa (sporządzona z mączki kostnej, cebuli, porów, skórek wieprzowych, soli, pieprzu i wody), pomarańcze 2,3%, sól, armaniak, pieprz, gałka muszkatołowa, jajko
Termin ważności: 16.03.2014
Waga: 130g netto
Waga słoika z opakowaniem ok. 270g
Kraj pochodzenia: Francja, region Perigord
Bez barwników i konserwantów. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Produkt przyrządzany w sposób tradycyjny, w słoiku ma naturalny, nie zawsze atrakcyjny wygląd. Za to wrażenia smakowe znakomite !