Termos cateringowy o pojemności 10 l
wykonany ze stali nierdzewnej do zastosowań profesjonalnych.
Termos do przenoszenia posiłków i napojów.
Właściwości termiczne
zapewnia pianka pomiędzy ściankami termosu.
Temperatura posiłku od 90°C do temperatury nie niższej niż 65°C
utrzymywana jest przez 3 godziny.
Zastosowanie: restauracje, stołówki, catering, placówki zbiorowego żywienia takie jak szpitale, hotele.
Opis:
- wykonany ze stali nierdzewnej
- podwójne ścianki izolowane specjalną pianką
- podwójna pokrywa z izolowaną pianką z silikonową uszczelką
odporną na ścieranie
- posiada ergonomiczne uchwyty transportowe
- 6 zatrzasków trzymających pokrywę
- podstawa z elastycznego tworzywa zabezpieczająca przed uszkodzeniami mechanicznymi termosów oraz podłogi
- możliwość stawiania termosów jeden na drugim
- wentyl odpowietrzający eliminujący podciśnienie
- po napełnieniu termosu potrawą lub napojem przed transportem
zakręcić korek odpowietrzający w pokrywie do oporu
- myć po każdorazowym użyciu
- przechowywać umyte i nie zamknięte szczelnie pokrywą.
Dane techniczne:
- wysokość: 230 mm
- średnica: 330 mm
- pojemność: 10 l