Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Termometr do żywności BP5F Promocja

01-03-2015, 9:18
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 438 zł     
Użytkownik DRY-POL_Sklep
numer aukcji: 5107083662
Miejscowość Gdynia
Wyświetleń: 3   
Koniec: 01-03-2015 08:53:45

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

PRZEDMIOT AUKCJI

Cena Bez promocji : 438,00

Ten termometr do żywności dokonuje pomiaru temperatury za pomocą czujnika podczerwieni lub wprowadzanej igły. Wyniki pomiaru są niezawodne i wyświetlane w czasie poniżej 500 ms.

Ten przyjazny dla użytkownika ręczny miernik gotowy jest do użycia już w ciągu kilku sekund od jego włączenia. Dostarcza szybkiego i niezawodnego pomiaru wartości temperatury w przedziale od -40 °C do +200/280 °C (sonda/IR). Wyniki wyświetlane są na doskonałym, podświetlanym wyświetlaczu. Odczyt danych nie jest męczący i są one dobrze czytelne nawet w zaciemnionym otoczeniu.

Zintegrowany czujnik podczerwony z szybkością reakcji poniżej 500 ms mierzy temperaturę powierzchni materiałów, zwłaszcza żywności.

Oprócz cyfrowego wyświetlania temperatury trzy diody LED informują, czy otrzymana temperatura mieści się w przedziałach HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Zgodnie z wytycznymi HACCP dla żywności zachowanie zakresu temperatury poniżej 4 °C i powyżej 60 °C traktowane jest jako istotny wymóg dla uniknięcia powstania i rozmnożenia się szkodliwych dla zdrowia mikroorganizmów.

Temperatury pomiędzy 4 °C i 60 °C mogą sprzyjać powstawaniu bakterii.

W celu szybkiego stwierdzenia zachowania bądź braku zachowania tych temperatur granicznych termometr do żywności BP5F obok cyfrowego wyświetlania temperatury posiada trzy wskażniki w postaci diod LED, które sygnalizują panujący zakres temperatur.

Dane techniczne:

  • Przedział czujnika temperatury: -40 °C do +200 °C (-40 °F do 392 °F)

  • Przedział podczerwieni: -40 °C do +280 °C (-40 °F do 536 °F)

  • Dokładność czujnika temperatury: poniżej -5 °C (23 °F): +1 °C (1,8 °F) / pomiędzy -5 °C i 65 °C (23 °F i 150 °F): +1 °C (1,8 °F) / powyżej 65 °C (150 °F): +1 %

  • Dokładność podczerwieni: poniżej -40 °C do 4 °C (-40 °F do 39,2 °F): +2 °C (3,6 °F) / pomiędzy 4 °C i 65 °C (39,2 °F i 150 °F): +1 °C (1,8 °F) / powyżej 65 °C (150 °F): +1,5 %

  • Stopień emisji: regulowany pomiędzy 0,10 i 1,0

  • Stosunek odległości do średnicy plamki pomiarowej: 20:1

  • Czas reakcji czujnika IR: <500 ms

  • Wskaźniki LED informujące o zachowaniu przedziałów HACCP

  • Wyświetlanie wartości maks./min

  • Funkcja timera

  • Wyświetlanie stanu baterii

  • Zasilanie: bateria blokowa 9 V

  • Rodzaj ochrony: IP65

  • Wyłączenie podczas bezczynności: po ok. 20 s

  • Wymiary (wys. x szer. x gł.): 185 x 50 x 67 mm

  • Ciężar: 180 g

Skład zakresu dostawy:

  • 1 x BP5F

  • 1 x bateria 9V

  • Instrukcja obsługi


Termometr do żywności BP5FTermometr do żywności BP5FTermometr do żywności BP5F