Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TERMOMETR CUKIERNICZY DO KARMELU, KONFITUR TALA

19-07-2015, 13:57
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 54 zł      Aktualna cena: 54 zł     
Użytkownik marcela231
numer aukcji: 5107658096
Miejscowość Ropczyce
Kupiono sztuk: 5    Wyświetleń: 247   

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


TERMOMETR CUKIERNICZY


 

Termometr cukierniczy to narzędzie, które bardzo ułatwia przygotowywanie słodkości zawierających skarmelizowany cukier – toffee, karmelków, karmelu, nugatu, sosów na bazie karmelu, krówek itp. Bo chyba każdy kto choć raz próbował, wie jak łatwo spalić karmel...

Termometr znakomicie sprawdza się w przygotowaniu domowych konfitur - jeśli nie chcemy używać sztucznych produktów żelujących odpowiednią konsystencję uzyskamy wolno smażąc owoce z cukrem, aż do momentu kiedy osiągnie temperaturę 105 stopni – co określamy jako punkt żelowania.


Termometr ma szeroki zakres temperatur - dzięki temu można wykorzystać go mierzenia temperatury tłuszczu - pyszne, nienasiąknięte tłuszczem pączki usmażymy w temperaturze 170-180 stopni. W podobnej temperaturze usmażysz idealną tempurę.


„Ambitnym” miłośnikom słodkości termometr cukierniczy przyda się

do temperowania czekolady, aby przygotować apetyczne pralinki.

 

Słowem, termometr ma wszechstronne zastosowanie, przyda się wszędzie tam, gdzie precyzyjne zmierzenie temperatury, gwarantuje idealny efekt, pomijając metodę „prób i błędów”..:)

 

Wymiary:

wysokość: 30cm

szerokość: 5cm

 

 

Termometr jest bardzo wygodny, sporych rozmiarów, z podziałką, która łatwo odczytać. Obudowa jest wykonana ze stali nierdzewnej, a uchwyt z tworzywa sztucznego, tak aby się nie nagrzewał.

Termometr z tyłu posiada regulowany zaczep, który pozwala zamocować termometr zarówno na wyższych jak i niższych garnkach.

 

Zakres temperatur obejmuje przedział od 40 do 220 stopni Celsjusza (lub 100-400 w skali Fahrenheita). Na podziałce zaznaczone są poszczególne fazy karmelizacji cukru i punkt żelowania dla konfitur.

 

 

Wskazówki dotyczące użytkowania:

  • termometr powinien być zanurzony przynajmniej do poziomu, który oznaczony jest jako „liquid level”

  • termometr należy stopniowo ogrzewać (podgrzewać razem z płynem lub podgrzać nad garnkiem przed włożeniem) i chłodzić (pozwolić ostygnąć przed umyciem)

  • nie używać w piekarniku lub mikrofalówce

  • myć ręcznie

 

Produkt renomowanej firmy Tala.

 

 

Brytyjska firma Tala to ponad 100-letnia tradycja produkcji akcesoriów kuchennych do pieczenia

i dekorowania, wśród angielskich gospodyń marka – ikona. Rozpoznawalna nie tylko dzięki designowi w stylu retro lat 50-tych, ale przede wszystkim doskonałej jakości, osiąganej dzięki tradycyjnym metodom produkcji większości artykułów.


 

Cena: 54,00