Termometr bagnetowy z f. pirometru IR-280-4ET
Opis produktu
Termometr bagnetowy IR-280-4ET jest przeznaczony do kontroli temperatury w branży spożywczej zgodnie z HACCP. Doskonały do kuchni i wszelkich zastosowań spożywczych. Termometr łączy pomiar bezstykowy z pomiarem wkłuwanym do rejestracji temperatury wewnętrznej.
Charakterystyka
Bezstykowy pomiar temperatury powierzchniowej
Pomiar temperatury wewnętrznej z użyciem czujnika wkłuwanego
Wskaźniki LED wartości granicznych temperatury HACCP
W zestawie
Bateria
Torba
Instrukcja obsługi.
Wyposażenie
Rozkładany czujnik wkłuwany
Wyświetlacz wartości maks.
Podświetlenie wyświetlacza
Stopień ochrony IP65 (odporność na strumień wodny)
Wbudowany minutnik do kontroli czasu przygotowania i działania według HACCP
Dane techniczne i specyfikacja
Zakres temperatury czujnika wkłuwanego: od -40 do + 200°C
Zakres pomiarowy temp. od -40 do +280 °C
Waga netto 180 g
Zasilanie 9 V płaska
Współczynnik emisyjności 0,95 fix
Podziałka pomiaru temperatury 0.1 °C
Wysokość netto 185 mm
Szerokość netto 50 mm
Dokładność ±1°C lub ±1,5% wartości pomiaru
Głębokość netto 67 mm
Czas reakcji
< 0.5 s
Optyka 4:1