Systematycznie coraz większa rzesza piekarzy przekonuje się, że jest ogromna różnica pomiędzy piecami termo-olejowymi a piecami cyklotermicznymi, ceramicznymi czy też rurkowymi. Wszystkie argumenty „za” są po stronie techniki termo-olejowej, główne zalety to doskonała jakość wypieku jak i równomierność wypieku oraz, a nawet przede wszystkim ekonomia i oszczędności energii.
W piecach termo-olejowych komory są ogrzewane termicznym olejem stąd też nazwa tego systemu. Olej nagrzewany jest w osobnym od pieca „kotle grzewczym”, następnie obieg tego oleju jest wymuszany przez pompę cyrkulacyjną (zasada działania jak w centralnym ogrzewaniu). Pompa cyrkulacyjna zapewnia nam kilkanaście wymian na minutę, dzięki temu oraz dzięki wysokiej akumulacji ciepła termicznego oleju uzyskuję się stabilność cieplną. Olej jest równomiernie rozprowadzany po całej powierzchni pieca oraz komór, jest zapewniona i gwarantowana równość wypieku na całej powierzchni pieca.
Wypiek pieczywa jest nieporównywalnie lepszy od pieców cyklotermicznych(jest to sprawdzone!). Produkty nie są wysuszone, zachowują masę początkową, pieczywo o wiele dłużej zachowuję świeżość, zyskuje na jakości i konkurencyjności.
Piece termo-olejowe Anbox to już sprawdzona jakość. W naszych piecach zostały zastosowane najwyższe dostępne gatunki stali. Budując kilka pieców rocznie, każdy jest solidnie zrobiony i "dopatrzony". Obudowa wykonana jest w całości ze stali kwasoodpornej, co czyni piec bardzo trwałym i odpornym na warunki panujące w piekarni a przy tym wygląda bardzo estetycznie i jest łatwy do utrzymania w czystości. Nasze piece umieszczone są na masywnej podstawie, co znacznie przyspiesza i ułatwia montaż pieca w piekarni. Piec można także przestawić w inne miejsce co nie jest możliwe w przypadku niektórych pieców rurowych. Wysokiej klasy materiały zapewniają trwałość pieca i zapewnienie jakości wypieku przez wiele lat.
Cena pieca termo-olejowego „Anbox” nie jest wysoka w porównaniu do pieców cyklotermicznych oraz pieców z układem rurowym. Stosując technikę termo-olejową uzyskujesz powtarzalność i równość wypieków a przy tym możesz zaoszczędzić nawet do 50% zużywanej energii do pieców rurowych i cyklotermicznych ( w porównaniu z piecami ceramicznymi oszczędzasz 77% energii). Przykładowo piec o powierzchni 27m2 zużywa ok. 6L oleju opałowego na godzinę.
UWAGA!
Udzielamy długoletnich gwarancji!
Oferujemy dogodne warunki płatności kredyt, leasing w rozliczeniu przyjmujemy inne urządzenia.
Zapraszamy do obejrzenia już pracujących z powodzeniem w piekarniach pieców termo-olejowych firmy Anbox i zapoznania się z opinią klientów.
Wielkości pieców od 10 do 32m2
kontakt:
+48 [zasłonięte] 247 303
fax. +48 [zasłonięte]455525
e-mail: [zasłonięte]@interia.pl
www.anbox.pl
polecamy PIECE TERMOOLEJOWE ANBOXCena aukcji dot. oferty na piec, wcześniej jednak proszę zainteresowanych o kontakt telefoniczny lub przybycie i obejrzenie pracującego pieca podczas produkcji w piekarni.