Skoncentrowany, kwaśny preparat do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju powierzchni – w kuchni, gastronomii, przemyśle spożywczym – odpornych na kwasy. Doskonale sprawdza się również w sanitariatach, szatniach, prysznicach i innych pomieszczeniach o dużej wilgotności. Zalecany do dezynfekcji maszyn i urządzeń ze stali nierdzewnej oraz metali kolorowych mających kontakt z żywnością lub środkami żywienia zwierząt. Nie zawiera substancji toksycznych. Usuwa bieżące zanieczyszczenia w postaci osadów nieorganicznych pochodzenia wapiennego, nacieki z rdzy oraz uciążliwy brud. Bakterio- i grzybobójczy. Bezzapachowy.
Zastosowania:
Wszystkie powierzchnie wykonane ze stali nierdzewnej, chromu, niklu, mosiądzu.
Pomieszczenia i urządzenia sanitarne.
Wszystkie powierzchnie wykonane ze stali nierdzewnej, chromu, niklu, mosiądzu mające kontakt z żywnością.
Wyposażenie zakładów przetwórstwa mięsnego: urządzenia gastronomiczne ze stali nierdzewnej, wózki aluminiowe, środki transportu wewnętrznego.
Pokryte kamieniem posadzki twarde z materiałów odpornych na kwasy.
Metody użycia :
przy dezynfekcji stosować ściśle wg opisu na opakowaniu.
Uwaga! Bakterie – 200 ml/ 10 l wody, czas działania 5 minut;
Zmywać bieżącą wodą pitną, wymagany czas wentylacji min. 5 minut;
Dobrze spłukać przed zastosowaniem środków zawierających aktywny chlor.
Dezynfekcja przy temperaturze 20ºC;
Dezynfekcja przy temperaturze 20ºC;
Zmywać czystą wodą, wymagany czas wentylacji min. 5 minut;
Występuje w pojemnościach: 1L, 5L, 10L, 20L, 200L