Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Teksty zaplecze copywriting precle artykuly F-VAT

01-06-2012, 18:47
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 1.99 zł     
Użytkownik astralon
numer aukcji: 2336848754
Miejscowość Kraków
Wyświetleń: 50   
Koniec: 20-05-2012 11:14:39
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Masz już dość bezwartościowych "unikalnych" aktykułów z mieszarek synonimów?


 

Możesz się cieszyć, że trafiłeś właśnie na tą aukcję


W tej śmiesznie niskiej cenie 1,99 zł/szt

 

1 szt = 1000 znaków ze spacjami

 


2 szt = 2 artykuły po 1000 zn ze spacjami

lub

2 szt = artykuł 2 tys znaków


napisanych przez autorkę drukowanych poradników

(chciałabym zachować anonimowość, na życzenie podsyłam tytuły publikacji do kupienia w księgarniach) 

 

 

Gwarantuję poprawność ortograficzną, interpunkcyjną i gramatyczną.

 

 

 

Sprawdź mnie, zobacz moje teksty:

Witarianie żyją dłużej

Witarianizm to niezwykle popularny na zachodzie "raw food" czyli kuchnia bez gotowania. Kuchnia tego typu nie uznaje  gotowania, smażenia, pieczenia i innej obróbki pokarmów, która nie występuje w naturze i nie używają jej zwierzęta.

Według doktora Mercoli, podczas obróbki termicznej powstają zupełnie odmienne związki białek i cukrów niewystępujące w naturze. Struktura chemiczna przykładowo zwykłej zupy, która była warzywami, ulega zupełnej zmianie, a drobinki przetwarzanej żywności przekształcają się i degenerują na mnóstwo różnych sposobów. Witaminy także zostają zniszczone. Zależnie od tego jak długo i w jakiej temperaturze danie było poddawane obróbce termicznej, tak wiele ich pozostanie przykładowo w zupie.

W ciągu pieczenia wytwarzają się także substancje szkodliwe. Im wyższa temperatura, tym więcej tych "odpadków" się tworzy. Najwięcej toksyn tworzy się w ciagu smażenia czy grillowania. Są to głównie substancje rakotwórcze i mutagenne a także wolne rodniki, najczęściej tworzą się one z tłuszczy i protein.

Od 47 stopni Celsjusza wszystkie enzymy pokarmowe niszczą się, a są nam one potrzebne do prawidłowego trawienia. Dla naszego organizmu ich brak w pokarmach skutkuje obiążeniem trzuski i innych organów wewnętrzych. Z tego powodu zamiast szybko trawić i zająć się czymś innym, nasz organizm traci niepotrzebnie energię. Odwrotnie niż przy gotowaniu, "raw food" trawiony jest w dużo krótszym czasie, a to właśnie przez zawartość tych enzymów.

Przez to nadmierne zużycie organizmu przez jedzenie niezdrowego, gotowanego pokarmu wyglądamy starzej i czujemy się starzej. Ludzie żywiący się "na surowo" są faktycznie młodsi wizualnie, a co ważniejsze także biologicznie! Organizmy witarian są właściwie młodsze aniżeli ciała ludzi w tym samym wieku, a odżywiających się przetworzonym jedzeniem.

Przepisy raw food wcale nie muszą być nudne. Za pomocą inertnetu znajdziesz przepisy w języku polskim na surowe dipy, ciastka, wykwintne koktajle i pyszne smoothies.

W rzeczy samej człowiekowi, który przez całe życie bazował swoją dietę na zupkach chińskich i hamburgerach, trudno będzie zmienić nawyki na dietę raw food. Możemy jednak skorzystać z wsparcia osób, które żywią się surowymi pokarmami przez większość życia. Raw food w Polsce nie ma tylu zwolenników, co w USA, mimo to tworzą się coraz to nowe fora internetowe, gdzie możesz zasięgnąć wiedzy doświadczonych, przejrzeć przepisy i wymienić się doświadczeniami.