Tytuł |
Technologie w produkcji cukierniczej cześć 2 |
Autor |
Magdalena Kaźmierczak |
Wydawca |
Rea |
Rok wydania |
2011 |
Liczba stron |
216 |
Wymiary |
165 x 235 mm |
Okładka |
Miękka |
ISBN |
[zasłonięte]978-8344-361-5 |
Technologie produkcji cukierniczej część 2 – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie cukiernik w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.
Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie:
• tworzyw dekoracyjnych i zasad dekorowania wyrobów gotowych,
• charakterystyki i technologii wytworzenia wyrobów cukierniczych, lodów i wyrobów ciastkarskich,
• dokumentacji rozliczeniowej w zakładzie cukierniczym,
• kierunków rozwoju branży cukierniczej.
W podręczniku uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.
Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu cukiernik.