O firmie Sprzedażą książek zajmujemy się już od wielu lat. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom klientów, rozpoczynamy sprzedaż w serwisie aukcyjnym Allegro! Nasza księgarnia proponuje Państwu książki techniczne z każdej branży oraz nowości wydawnicze z każdej dziedziny w dobrych cenach!! Do każdej książki wystawiamy paragon, a na życzenie faktury VAT. Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.
Płatności Przyjmujemy wpłaty tylko przelewem na konto
Przesyłka Realizujemy przesyłki w dniu zaksięgowania wpłaty na naszym koncie. Wysyłamy za granicę.
Kontakt
Napisz do nas email
Skype
Gadu-Gadu
|
Technologie w produkcji cukierniczej cz1
Wydawnictwo Rea Magdalena Kaźmierczak ISBN[zasłonięte]978-8344-360-8 Liczba stron 304 Format (w milimetrach) 165x235 Okładka Miękka
Technologie produkcji cukierniczej część 1 – podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie cukiernik w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Treści zawarte w podręczniku pozwalają uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę w zakresie: • znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka, • procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania, • opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich, • organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP, • normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej, • charakterystyki surowców cukierniczych, • charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich. W podręczniku uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów. Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu cukiernik.
|