Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia wędzenia żywności wędzenie ryb mięsa

06-06-2014, 0:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 4278789744
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 05-06-2014 23:58:19

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Technologia wędzenia żywności
Autor pod red. Edwarda Kołakowskiego
Wydawca PWRiL
Rok wydania 2012
Liczba stron 426
Wymiary 155 x 230 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-83-01090-6

Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności. Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

Książka wypełnia istniejącą na polskim rynku księgarskim lukę, gdyż poprzedni podręcznik z tej dziedziny (Chemiczne i fizykochemiczne podstawy procesu wędzenia prof. W. I. Kurki) został wydany w 1960 r. Od tego czasu, zarówno w technice analitycznej składników dymu, jak również konstrukcji urządzeń wędzarniczych i technologii wędzenia zaszły istotne zmiany.

W treści:

1. Rys historyczny, pojęcie i specyfika wędzenia 15

2. Wytwarzanie i charakterystyka dymu wędzarniczego 29

3. Urządzenia wędzarnicze 73

4. Technologia wędzenia żywności 107

5. Preparaty dymu wędzarniczego 137

6. Surowce pomocnicze stosowane w wędzeniu żywności 167

7. Materiały pomocnicze stosowane w wędzeniu żywności 211

8. Technologia wędzenia ryb 231

9. Wędzenie mięsa i przetworów mięsnych 309

10. Technologia serów 339

11. Wpływ wędzenia na wartość zdrowotną i odżywczą żywności 381

tem_towaro
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!