Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia przetwórstwa mięsa wyd.2 2012

14-05-2014, 23:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 40.90 zł     
Użytkownik infoksiazka
numer aukcji: 4242444622
Miejscowość Bytom
Wyświetleń: 1   
Koniec: 24-05-2014 23:10:00

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2012
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje


UWAGA!
Odpowiadamy w dni robocze w godzinach
8:00 - 16:00

Telefon:
32[zasłonięte]750-02

napisz do nas

67 1090 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0110001 [zasłonięte] 036112


Technologia przetwórstwa mięsa wyd.2
Technologia przetwórstwa mięsa wyd.2
Adam Olszewski
wydawnictwo: WNT-Wydawnictwa Naukowo-Techniczne Sp.z o.o.
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]36231
data wydania: 2012
nr wydania: II
stron: 346
format: B5, oprawa miękka
40,9
*cena z VAT

 


Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.



Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.



W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.



Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.