Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpow

28-04-2014, 10:04
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 53.30 zł     
Użytkownik se2a
numer aukcji: 4104664181
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 4   
Koniec: 28-04-2014 09:29:52

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

wysyłka

1 dzień roboczy Przesyłka kurierska

3 dni roboczych Przesyłka priorytetowa

14 dni roboczych Przesyłka ekonomiczna

Po zakończeniu aukcji oczekujemy na e-mail z informacją o wybranej formie płatności. Przy płatności przelewem klient przelewa na nasze konto wylicytowaną kwotę, powiększoną o koszt przesyłki.

Wysyłka jest realizowana w ciągu doby od zaksięgowania wpłaty na naszym koncie.

Zamówiony towar można odebrać w Księgarni WITMIR:

03-550 Warszawa
ul. Remiszewska 1 lok. 2

Poczta Polska
InPost
przelew

FHU WITMIR W. Zawko
03-526 Warszawa
ul. Sw. Wincentego 40/43

W tytule przelewu prosimy wpisać numer aukcji oraz nick allegro i formę wysyłki/odbioru.

informacje

Wszystkie towary dostępne na aukcjach objęte są roczną gwarancją producenta.

Podstawą reklamacji jest paragon lub faktura zakupu.

Wszystkie towary są nowe.

*Przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki.

*Uwaga: Przy zakupach kilku przedmiotów, przed uregulowaniem płatności prosimy o kontakt z działem handlowym w celu ustalenia kosztów przesyłki. Zakupione przedmioty wysyłamy jedną paczką.
- Pocztą Polską wg cennika i wagi,
- Przesyłki kurierskie i Paczkomat: koszty takie jak jednego przedmiotu.

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpow

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach


wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne WNT
ISBN: 978-83-[zasłonięte]-3366-1
kod książki: 84349



parametry książki: 2008, wyd. 2 uaktual. B5, s. 358, rys. i fot. 215, tabl. 22

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.
Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytkyu szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.
Na podkreślenie zasługuje niezwykle bogaty, kolorowy materiał ilustracyjny, prezentujący m.in. najnowocześniejsze maszyny, urządzenia i całe linie technologiczne instalowane w zakładach przemysłu mięsnego.
Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.



Od autora
Rozdział 1Struktura i skład chemiczny mięsa
Rozdział 2Żywiec rzeźny 2.1. Pogłowie zwierząt rzeźnych
2.2. Typy i rasy zwierząt rzeźnych
2.3. Formy skupu zwierząt rzeźnych
2.4. Przyżyciowa ocena wartości rzeźnej zwierząt
2.5. Transport żywca rzeźnego

Rozdział 3Ubój i obróbka poubojowa 3.1. Metody uboju zwierząt rzeźnych
3.2. Ubój trzody chlewnej
3.3. Ubój bydła
3.4. Obróbka kompletów jelit

Rozdział 4Ocena poubojowa mięsaRozdział 5Zmiany poubojowe mięsaRozdział 6Uboczne artykuły poubojoweRozdział 7Rozbiór tusz zwierząt rzeźnychRozdział 8Metody utrwalania mięsaRozdział 9Przyprawy i substancje dodatkoweRozdział 10Osłonki sztuczne
Rozdział 11Przetwórstwo mięsa 11.1. Produkcja wędlin
11.2. Produkcja wędzonek
11.3. Produkcja kiełbas
11.4. Wędliny surowe
11.5. Wędliny podrobowe
11.6. Ocena jakościowa gotowego produktu

Rozdział 12Produkcja konserw 12.1. Ocena jakościowa konserw

Rozdział 13Produkcja mięsa mielonegoRozdział 14Produkcja mięsa z odmięśniania kościRozdział 15Produkcja tłuszczów topionychRozdział 16KonfekcjonowanieRozdział 17Utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcegoRozdział 18Transport surowców i przetworów mięsnychRozdział 19Bezpieczeństwo i higiena pracyRozdział 20Eksploatacja maszyn i urządzeńRozdział 21Gospodarka wodno-ściekowaRozdział 22Aparatura kontrolno-pomiarowaRozdział 23Metody zarządzania jakością



Zobacz nasze pozostałe aukcje: Panelealle

Komentarze

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

darmowy panel aukcji