Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

TECHNOLOGIA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO SUCHARCZUK 1956

31-01-2014, 19:25
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Aktualna cena: 29.50 zł     
Użytkownik Kajrys72
numer aukcji: 3915890754
Miejscowość Grodzisk Mazowiecki
Wyświetleń: 1   
Koniec: 31-01-2014 19:10:32

Dodatkowe informacje:
Stan: Używany
Okładka: twarda
Rok wydania (xxxx): 1956
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

.Sucharczuk, Z.Wasilewski, Z.Ziółkowski : TECHNOLOGIA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO Prezentowana publikacja zawiera m.in. ogólną charakterystykę przemysłu spożywczego, omówienie bazy surowcowej, problemów normalizacji, jakości produkcji itp. Szczegółowo przedstawione zostały również procesy 12 podstawowych gałęzi przemysłu spożywczego. Z publikacji można dowiedzieć się jak wytwarzane są powszechnie znane produkty jak np. makarony i płatki owsiane, budyń i chałwa, karmelki i herbatniki, margaryna i mydło, mąka ziemniaczana i cygara. Książka składa się z 21 rozdziałów i licznych podrozdziałów (ich liczba w nawiasach). Na końcu każdego rozdziału podana jest bibliografia. Spis treści (główne rozdziały) : - Ogólna charakterystyka przemysłu rolno-spożywczego (5) - Baza surowcowa przemysłu rolno-spożywczego (12) - Ogólna charakterystyka surowców przemysłu rolno-spożywczego (5) - Normalizacja surowców, półproduktów i produktów przemysłu rolno-spożywczego (11) - Czynniki stałego podnoszenia jakości produkcji (5) - Przepisy prawne normujące sprawy produkcji w przemyśle rolno-spożywczym - Bezpieczeństwo i higiena pracy - Ekonomika procesów technologicznych w w przemyśle rolno-spożywczym (4) - Ogólne metody technologii przemysłu rolno-spożywczego (6) - Technologia przemysłu cukrowniczego (13) - Technologia przemysłu tłuszczowego (9) - Technologia przemysłu owocowo-warzywnego (10) - Technologia przemysłu ziemniaczanego (8) - Technologia przemysłu cukierniczego (8) - Technologia przemysłu środków odżywczych (10) - Technologia przemysłu winiarskiego (9) - Technologia przemysłu piwowarsko-słodowniczego (7) - Technologia przemysłu spirytusowego (10) - Technologia przemysłu octowego (7) - Technologia przemysłu drożdżowego (9) - Technologia przemysłu tytoniowego (7) Wyd. Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego, Warszawa 1956 r., wydanie I, nakład 2 650 egz., ss. 520 (w tym 288 rysunków i foto. cz-b + 45 tablic). Wymiary 24 x 17 cm.