Płatność
Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691
Wysyłka
Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym
Odbiór osobisty
Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego
Kontakt
Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl
Technologia produktów owocowych i warzywnych tom 1/2
Autor: Andrzej Jarczyk, Witold Płocharski
Wydawca: WSE-H w Skierniewicach
Rok wydania: 2010
Wydanie: I
Stron: 380
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-83179-08
Opis:
Poprzedni podręcznik z dziedziny technologii owoców i warzyw został wydany w 1994 roku którego nakład w krótkim czasie po wydaniu został wyczerpany. Obecnie na rynku księgarskim brakuje pozycji, która mogłaby konkurować z proponowanym podręcznikiem. "Technologia produktów owocowych i warzywnych" autorstwa Andrzeja Jarczyka i Witolda Płocharskiego wypełnia lukę wydawniczą.
Podręcznik w odniesieniu do poprzedniego został znacznie wzbogacony i uzupełniony o najnowsze rozwiązania z zakresu technologii owoców i warzyw. Jest pierwszym który przedstawia nowe przepisy i zalecenia Unii Europejskiej dotyczące przemysłu owocowo-warzywnego, nowe tendencje i sposoby realizacji procesów technologicznych oraz wymagania w zakresie jakości i bezpieczeństwa dostosowane do wymagań prawa europejskiego. Książka jest napisana dostępnym i zrozumiałym językiem, a jej wysoki poziom merytoryczny rekomenduje ją do wykorzystania przez studentów kierunków: technologia owoców i warzyw, towaroznawstwo, żywienie człowieka i dietetyka, warzywnictwo i sadownictwo, biotechnologia.
Spis treści:
TOM I
- Znaczenie, organizacja i rozwój przemysłu owocowo-warzywnego
- Skład chemiczny owoców, warzyw i grzybów i ich znaczenie żywieniowe
- Surowce dla przemysłu owocowo-warzywnego: owoce, warzywa, grzyby
- Przyczyny psucia się surowców oraz produktów owocowych i warzywnych
- Metody utrwalania owoców i warzyw
- Surowce pomocnicze i dodatki w przemyśle owocowo-warzywnym
- Opakowania w przetwórstwie owocowo-warzywnym
- Czynności wstępne przy przetwarzaniu owoców i warzyw
- Otrzymywanie półproduktów
- Zagęszczone soki owocowe
- Produkcja soków, nektarów i napojów z owoców i warzyw
- Produkcja koncentratu pomidorowego
TOM II
- Produkcja mrożonek
- Produkcja kiszonek
- Produkcja konserw
- Produkcja marynat
- Produkcja dżemów, marmolad i powideł
- Owoce i warzywa minimalnie przetworzone
- Owoce i warzywa wysycone cukrem
- Susze owocowe, warzywne i grzybowe jako produkty żywnościowe
- Inne produkty owocowe i warzywne
- Produkcja win, miodów pitnych i pochodnych wina
- Odpady produkcyjne i ich wykorzystanie
- Ustawodawstwo Unii Europejskiej i zalecenia dotyczące przemysłu owocowo-warzywnego
Oszczędzaj na kosztach wysyłki
Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl