Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia produktów owocowych i warzywnych t.1+2

10-05-2014, 13:57
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 63 zł     
Użytkownik LarixLublin
numer aukcji: 4200080183
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 1   
Koniec: 10-05-2014 13:45:54

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2010
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Płatność 

Wpłata na konto bankowe
(przelew przedpłata)
Bank PKO SA w Lublinie
Numer konta:
85 1240 [zasłonięte] 2[zasłonięte]4701110 [zasłonięte] 085691

Wysyłka 

Wysyłamy w ciągu 48 godzin po zaksięgowaniu wpłaty na koncie bankowym

Odbiór osobisty 

Księgarnia i sklep Larix
ul.Akademicka 15
Budynek Uniwersytetu Przyrodniczego

Kontakt 

Księgarnia i sklep Larix
20-033 Lublin
ul.Akademicka 15
tel. 81 44-111-07
tel.kom. 607 [zasłonięte] 842

[zasłonięte]@larix.lublin.pl
[zasłonięte]@larix.lublin.pl

Technologia produktów owocowych i warzywnych tom 1/2


Autor: Andrzej Jarczyk, Witold Płocharski
Wydawca: WSE-H w Skierniewicach
Rok wydania: 2010
Wydanie: I
Stron: 380
Format: 165 x 235 mm
Oprawa: miękka
ISBN: [zasłonięte]978-83179-08






Opis:

 

Poprzedni podręcznik z dziedziny technologii owoców i warzyw został wydany w 1994 roku którego nakład w krótkim czasie po wydaniu został wyczerpany. Obecnie na rynku księgarskim brakuje pozycji, która mogłaby konkurować z proponowanym podręcznikiem. "Technologia produktów owocowych i warzywnych" autorstwa Andrzeja Jarczyka i Witolda Płocharskiego wypełnia lukę wydawniczą.

 

Podręcznik w odniesieniu do poprzedniego został znacznie wzbogacony i uzupełniony o najnowsze rozwiązania z zakresu technologii owoców i warzyw. Jest pierwszym który przedstawia nowe przepisy i zalecenia Unii Europejskiej dotyczące przemysłu owocowo-warzywnego, nowe tendencje i sposoby realizacji procesów technologicznych oraz wymagania w zakresie jakości i bezpieczeństwa dostosowane do wymagań prawa europejskiego. Książka jest napisana dostępnym i zrozumiałym językiem, a jej wysoki poziom merytoryczny rekomenduje ją do wykorzystania przez studentów kierunków: technologia owoców i warzyw, towaroznawstwo, żywienie człowieka i dietetyka, warzywnictwo i sadownictwo, biotechnologia.

Spis treści:

TOM I

  1. Znaczenie, organizacja i rozwój przemysłu owocowo-warzywnego
  2. Skład chemiczny owoców, warzyw i grzybów i ich znaczenie żywieniowe
  3. Surowce dla przemysłu owocowo-warzywnego: owoce, warzywa, grzyby
  4. Przyczyny psucia się surowców oraz produktów owocowych i warzywnych
  5. Metody utrwalania owoców i warzyw
  6. Surowce pomocnicze i dodatki w przemyśle owocowo-warzywnym
  7. Opakowania w przetwórstwie owocowo-warzywnym
  8. Czynności wstępne przy przetwarzaniu owoców i warzyw
  9. Otrzymywanie półproduktów
  10. Zagęszczone soki owocowe
  11. Produkcja soków, nektarów i napojów z owoców i warzyw
  12. Produkcja koncentratu pomidorowego

 

TOM II

  1. Produkcja mrożonek
  2. Produkcja kiszonek
  3. Produkcja konserw
  4. Produkcja marynat
  5. Produkcja dżemów, marmolad i powideł
  6. Owoce i warzywa minimalnie przetworzone
  7. Owoce i warzywa wysycone cukrem
  8. Susze owocowe, warzywne i grzybowe jako produkty żywnościowe
  9. Inne produkty owocowe i warzywne
  10. Produkcja win, miodów pitnych i pochodnych wina
  11. Odpady produkcyjne i ich wykorzystanie
  12. Ustawodawstwo Unii Europejskiej i zalecenia dotyczące przemysłu owocowo-warzywnego


    Oszczędzaj na kosztach wysyłki

Kupując na kilku naszych aukcjach za wysyłkę płacisz tylko raz - jej koszt zależy od wagi artykułów, o kalkulację kosztów prosimy pytać w mailu [zasłonięte]@larix.lublin.pl