Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Technologia produkcji wina produkcja wina

21-04-2015, 0:09
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 54.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5257311621
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 1   
Koniec: 20-04-2015 23:55:02

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.
Tytuł Technologia produkcji wina
Autor Yair Margalit
Wydawca PWRiL
Rok wydania 2014
Liczba stron 241
Wymiary 165 x 235 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-83-01158-3

Książka przedstawia aktualny stan wiedzy odzwierciedlający postęp technologiczny w dziedzinie winiarstwa, który nastąpił w ciągu ostatniej dekady. Zawiera ona obszerne rozdziały na temat fermentacji, maceracji, kwasów i związków fenolowych znajdujących się w winie, zastosowania beczek dębowych oraz kontroli jakości.

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.

Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.

Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

W treści:

Przed zbiorem

Zbiór

Fermentacja

Zabiegi prowadzone w piwnicy winiarskiej

Dojrzewanie w beczkach

IVI. Butelkowanie

VII. Zagadnienia ogólne

Ocena wina

domowe_wyroby

Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!